Julen åkte ner & tankar om livet!

Idag har vi plockat ner julen. Det blir alltid så mörkt och trist efteråt. Samtidigt som det känns skönt att gå vidare. Jag brukar tänka att vi nu är på rätt sida av året. Våren och sommaren med ljuset och värmen är på väg. Även om det dröjer länge tills dess. Men det känns ändå bättre tycker jag än att vara på andra sidan och bara gå mot mörker.

Vi köpte en ny ljusslinga till granen när det var rea. Den har vi nu hängt upp i gardinstången för att ha kvar lite mer ljus och mys. För det är ju dumt att den bara ska användas några veckor runt jul.

Jag längtar enormt mycket efter värme och sol. Eftersom jag är arbetslös nu så kan vi tyvärr inte åka utomlands. Annars brukar vi göra det vid denna tiden. Förra året blev det inte heller något då Edgar var lite för liten.

Tanken har slagit oss att flytta utomlands. För varför ska man gå här i Sverige och vantrivas varje vinter? T om somrarna är kalla nu för tiden. Men vi skulle sakna alla vänner. Edgar har en massa kompisar som det skulle vara roligt att följa. Se de växa upp tillsammans. Jag önskar att vi kunde hitta ett flexibelt jobb som vi skulle kunna ta med oss ibland. Så man åtminstone kunde bo utomlands när det är som mörkast och kallast här.

Det är i alla fall skönt att ha packat ner julen. Vi går mot ljusare och varmare tider. Det får mig att vakna till liv. Jag längtar tills vi kan vara ute och leka utan att frysa. Att åka på utflykter och visa Edgar en massa roliga saker.

Jag hade inga nyårslöften för detta år. Men vi ska försöka vara mer noga med att hitta på roliga saker. Att åka på utflykter. Att en gång i veckan göra något roligt tillsammans. Inte bara sitta och dega i soffan och slökolla någon småintressant film. Jag vill ha ut mer av livet. För vi lever bara en gång.

Lite kvällssvammel från min sida! Arbetslösheten får mig att tänka efter vad jag vill med mitt liv. Jag vet faktiskt inte. Jag är lycklig över att få vara mamma till fina Edgar. Det är meningen med mitt liv. Men tyvärr är det inget som ger mig pengar. Så ett jobb måste jag ha. Fast helst skulle jag vilja vinna några miljoner så man slapp göra tråkiga och meningslösa saker.

Får ni också såna här tankar i början av det nya året? 😜

❤️Magdalena❤️

  • Tankar

Gillar

Kommentarer