Jag mår inte så bra!

Nu har jag precis nattat Edgar. Det tar en stund för det ska först läsas bok, eller böcker. Sen ska han dona lite. Fram och tillbaka, upp och ner från sängen. Det gäller att hålla sig lugn och inte bråka med honom. För då blir det värre. Edgar har blivit väldigt envis. Får han inte som han vill så blir det skrik och bråk. Något ni andra med en 1 1/2-åring känner igen?

De senaste dagarna har jag känt att jag mår sämre igen. Psykiskt. Jag har ångest. Men vet inte riktigt varför. Det kan ha att göra med att jag ska till arbetsförmedlingen imorgon. Vad kommer att hända? Jag vet ju inget alls. Jag hoppas att hon är trevlig och bra att prata med. Hon är specialist och tar hand om oss som har lite svårt för att komma tillbaka i arbetslivet.

Sen är det det där med hissen. Jag märker att jag mår sämre när den inte fungerar. För jag känner mig inlåst, inspärrad, fast i lägenheten. Jag tycker inte om att vara beroende av andra. Jag vill kunna känna mig fri. Jag börjar mer och mer även vantrivas i vårt område. Det är så stökigt här. Jag vill ha lugn och ro och kunna vara för mig själv ibland. Ska jag gå ut här så blir det max exponering, ut bland en massa folk och stress.

Jag undrar om jag hade trivts med att bo på landet. Eller i en mindre ort. Jag flyttade från Hässleholm för 12 år sen. Det bästa som jag har gjort. För jag vantrivdes enormt mycket där. Så jag vill ju inte gå tillbaka till det. Men var kan jag tänka mig att bo då? Jag vet inte. I ett lugnare område i Malmö hade nog varit det bästa. Vi kikar på hus och radhus. Men allt är så dyrt. Är det värt det?

Jag saknar att kunna vara utomhus. Jag vill ha en egen trädgård där jag kan strosa rundor eller bara sitta i solen och bara vara. Här där vi bor är det stress stress stress. Jag mår inte riktigt bra av det.

Vi funderar lite på om vi hade trivts bättre i en bostadsrätt. Med en fin innergård och grannar som hjälps åt och så. Men jag vet inte. Jag är lite trött på lägenhet. Jag trivs bäst ute. I alla fall på sommaren. På vintern är det ganska skönt att bo i lägenhet och slippa bry sig om att det är snö utomhus.

Ni som har köpt ett boende, hur tänkte ni? Hur vet man att man väljer rätt? Det rör ju sig om mycket pengar. Tänk om man hade kunnat provbo någonstans först. För att känna in läget och grannar och allt. Men så fungerar det ju tyvärr inte.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer