Jag lider i det tysta!

Gott nytt år på er alla! Så här såg jag ut igår. En favoritklänning som jag själv har sytt. Både tyg och mönster kommer från Vintage in my heart.

Hoppas att ni har haft en ok jul även om många tyvärr inte har kunnat fira som vanligt. Vi stannade hemma och firade själva. Det blev ganska mysigt ändå.

Som jag skrev i förra inlägget så har vi fått problem med loppor. Det började i november och de är fortfarande kvar. Anticimex var här i måndags. Men det verkar tyvärr inte ha hjälpt. Ibland blir det lite bättre för att sen bli värre igen. Det är fortfarande mest jag som mår dåligt av de. För de ska hoppa upp på mig. Bita mig. Bo i mitt hår. Hoppa runt hela huvudet. Bita mig i ansiktet. De är så små så man knappt kan se de. Men känner de gör jag och jag mår väldigt dåligt både fysiskt och psykiskt.

Jag vet inte vad man mer kan få hjälp med. Jag känner att jag inte orkar bo här just nu. Corona ställer till det och jag har ingenstans att ta vägen. Dagarna innan jul bodde vi på hotell i två nätter. Det var skönt. Men sista natten kände jag av de igen. Så de måste ha följt med på något sätt.

Vi dammsuger, ångtvättar soffa och säng (där det är som värst) och tvättar. Hela min garderob fick åka ut då katterna har legat där ibland. Där bodde något skadedjur. Men jag tror det var pälsängrar. För det har vi också. Men de kanske är borta nu.

Vi har så svårt för att hitta källan. Är det fågel- eller kattloppor? Jag lämnade en burk till Anticimex med några fynd. Men har inte fått svar ännu på vilken det är. Det skulle underlätta mycket. Kattloppor borde det verkligen inte vara då våra katter är innekatter. Så vi och Anticimex tror det är fågelloppor. Men hur har vi fått in denna enorma mängd? Vi har tre takfönster på ovanvåningen som har stått öppna sen i våras. De är stängda nu. Så kanske där. Annars tror jag på ventilationen. Vi har inte fläkten igång längre vilket vi egentligen ska ha på dagarna för att få bättre ventilation. Annars har katterna dragit ner lopporna i pälsen. De har legat i både sängarna och soffan. Men inte sängen längre och de har fått loppmedel två gånger. Vi har slängt mycket. Huvudkuddar, två fåtöljer, ett katt-torn, ryggkuddarna till soffan. Vi får ta en sak i taget och se om det blir bättre. Jag måste ånga sängen flera gånger i veckan. För ibland har vi dragit med något dit. Jag måste få sova om nätterna. Men det går inte. Jag får ångest.

Jag fick inte så mycket hjälp av vårdcentralen heller. Hydrokortison och sömntabletter. Tabletterna hjälper mig lite men jag kan inte ta de varje kväll.

Ska man kontakta hyresgästföreningen? Kan man få ut något på hemförsäkringen? Jag får nog ringa runt lite. Anticimex ska jag ringa till på måndag igen.

Har ni några tips så får ni gärna kommentera eller skicka ett mail.

❤️Magdalena❤️

  • Livet

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,

Stackars er... hoppas verkligen det löser sig och ni hittar roten till det onda.

nouw.com/ulvelotta
sillyme
sillyme,

Tack! Det är riktigt jobbigt just nu. ❤️

nouw.com/sillyme
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Men fy viket elände. Hur tusan blir man kvitt ett sådant elände

nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,

Jag vet faktiskt inte. Flyttar snart. 😞 Får ringa Anticimex igen.

nouw.com/sillyme
Ulrika
,

Det är inte vägglöss då? Det har jag haft. Satte alla sängkläder i svarta sopsäckar och i solen...men det ju lite svårt just nu så det är i fall ni har något torkskåp eller tumlare ni kan köra alla kläder i. Spraya även soffa och säng med någon typ av insektsmedel. Jag förstår dig till fullo jag höll på att bli galen.

sillyme
sillyme,

Jag känner att de hoppar runt och det gör väl inte vägglöss? Sitter i mitt hår och biter mig. Även på dagen. Så lite konstigt. Vad hade du för insektsmedel? Tvättar så mycket vi orkar. Puh! 😬

nouw.com/sillyme
Jonna
,

Bor du i flerfamiljshus så kan de faktiskt komma från grannarna och då måste alla sanera som bor i samma stam, dvs delar avlopp och ventilation. En anhörig hade kackerlackor och då behövde grannar både över och under sanera. Kackerlackorna kom från den tidigare lägehetsinnehavaren och denna och grannarna på nya stället fick oxå sanera. Men det borde ju Anticimex veta om. Önskar er verkligen lycka till!

sillyme
sillyme,

Vi har funderat på det. Får höra med Anticimex på torsdag när de kommer. Tack! ❤️

nouw.com/sillyme