Jag gjorde det!

Jag har haft sån ångest för att börja jobba igen. Det kändes lite som en lättnad när jag diskuterat med min arbetsgivare om att det nog inte skulle funka för mig att gå tillbaka.

För er som inte vet så är jag anställd som personlig assistent och har varit det i 7 år nu. Men jag har inte jobbat på 2 1/2 år. Först pga att jag var riktigt dålig av Endometriosen. Jag var långtidssjukskriven. När jag skulle börjat arbetsträna så blev jag gravid. Då hade jag så mycket olika krämpor så jag inte kunde jobba. Sen när Edgar väl kom så har jag varit föräldraledig och är ännu. Även om jag egentligen borde varit sjukskriven till och från. Men jag har inte orkat krångla.

Jag har mycket besvär av Endometriosen fortfarande och ibland känns det som att jag skulle behöva en personlig assistent. Jag har svårt för att gå längre stunder. Jag har svårt för att stå längre stunder. Men jag har även svårt för att sitta stilla längre stunder. Allt ger mig en enorm bäckenvärk.

Så idag bestämde jag mig för att skicka ett sms till min brukare. Hon verkade ta det bra. Jag skrev att jag kommer att säga upp mig pga hälsoskäl. Så nu måste jag säga upp mig. Det är med blandade känslor. Det har varit en trygghet att ha haft en fast anställning i ryggen.

Jag kommer att vara föräldraledig året ut. Sen får jag bege mig till Arbetsförmedlingen. Det var längesen jag var där. Jag vet inte ens vilken jag tillhör för det finns olika i Malmö. Hur kommer det att gå att hitta ett nytt jobb med mitt handikapp? Är det lätt att hitta något på deltid?

Det är mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Jag känner mig både glad och ledsen. Hur kommer det bli med ekonomin? Vad gör jag med förskola om jag skulle få ett jobb? Vi kan ju inte ställa oss i kö innan. Men Jonas är hemma måndag till torsdag. Kan man ställa sig i kö även om man inte har ett jobb? Jag vet så lite om hur det fungerar. Jag får nog googla lite.

❤️Magdalena❤️

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Jag sa upp mig under min föräldraledighet. Jag orkade inte gå tillbaka av psykiska skäl. Det är både skönt och läskigt. Jag fick i och för sig nytt jobb direkt. Jag håller tummarna att det går bra för dig också. Jag tror du kan söka förskola på 20 timmar i veckan när du är arbetssökande. Kolla upp det. Då är det sedan lättare att gå upp i tid när du får jobb.
nouw.com/millasmat
sillyme
sillyme,
Tack! 😍
nouw.com/sillyme
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tycker det är ett modigt steg du tagit! Du har satt dig främst och tar din hälsa på allvar!
När det väl är dags att söka jobb tror jag verkligen du kommer hitta ett på deltid som funkar, så länge du är öppen och ärlig emot Arbetsförmedlingen och eventuella arbetsgivare. Du kommer klara det! Ge inte upp!
nouw.com/frökenrödlök
sillyme
sillyme,
Tack! 😍
nouw.com/sillyme
bolmgren
bolmgren,
Usch va jobbigt de låter! Hoppas att du nån ska bli bättre ifrån e där 😊 den som anställer dig, kmr bli glad 😍
nouw.com/bolmgren