Jag är upprörd!

När vi var på lekplatsen idag så träffade vi på en mamma och hennes son. Det började med att Edgar vinkade till de. Sen ville hon förklara varför inte hennes son vinkade.

Vi började prata. Hennes son var autistisk och hade en lätt utvecklingsstörning. Hon var ensamstående med honom. Hon fick ingen hjälp. Tydligen finns det ingen förskola med extra hjälp för barn med handikapp. Han fick gå i vanlig förskola bland många barn och där pedagogerna inte gav honom det stöd han behövde. Snart skulle han i alla fall börja skolan och då få gå på särskola.

Hon berättade hur de hade blivit behandlade och det kändes så skrämmande. Ni som vet hur en människa med autism känner sig kan ju bara tänka er hur det kändes för honom med förflyttningar och nya pedagoger. Med assistenter som inte förstod hans handikapp. För de hade ingen utbildning. Inte ens förskolechefen verkade insatt i detta och gav därför inget extra stöd.

Nu känner jag att jag vill hjälpa henne. Men jag vet inte hur. Vi kommer kanske inte att träffas igen. Jag har heller ingen erfarenhet av detta.

Hur har ni gjort som har ett barn med en funktionsnedsättning under förskolan?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Zheeva
Zheeva,
Men stackars barn! Och förälder! Att just små autister glöms bort av kommuner är väldigt vanligt, tyvärr. Man får slå sig blodig, och knappt att det hjälper.
nouw.com/zheeva
sillyme
sillyme,
jag visste inte att det var så. 😕
nouw.com/sillyme
tsilod
tsilod,
Jag har arbetat med en autistisk pojk och jag älskar det. Jag har ingen utbildning tyvärr, men jag fick bra stöd av elevhälsan och specialpedagog.
nouw.com/tsilod
sillyme
sillyme,
vad bra att du fick hjälp! 😊
nouw.com/sillyme
Ulrika
,
Jag arbetar med Barn och unga som har autism och det du beskriver är tyvärr inte ovanligt. 😠 Kommunen brister alldeles väldigt när det gäller våra mest utsatta i samhället. Många familjer går på knäna och det finns många sorgliga öden. 💕
sillyme
sillyme,
Riktigt tråkigt! 😞
nouw.com/sillyme
E
,
Beror lite på vilken kommun man bor i tyvärr :-/
sillyme
sillyme,
jag trodde malmö var bättre på det! 😕
nouw.com/sillyme