Ja gurka är gott!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 9 - Vad äter du då? Gurka?

Ja gurka är gott. Men jag blir så trött på folk som på allvar verkar tro att man bara äter sallad. Fast värre är såklart de som försöker vara roliga på ens bekostnad. Jag ifrågasätter aldrig varför någon äter kött. Men ska nog börja göra det med liknande kommentarer. Har ni några bra på lager?

Svaret på frågan är ja. Men jag äter en varierad kost precis som alla andra. Kolhydrater från ris, pasta, potatis etc. Protein från quorn, sojaprodukter, bönor, linser etc. Ja och då grönsaker såklart. Tänk det som ni köttätare äter och byt ut det mot något vegetariskt liknande. Svårare än så är det inte.

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Min IBS gör att jag inte mår bra av för mycket bönor och linser och sånt. Jag äter kött.
Men fånigt när folk tror ni bara äter grönsaker haha
nouw.com/sandrabergmanfit
sillyme
sillyme,
Jag har också IBS men det funkar rätt bra för mig. Värre med lök. 😊
nouw.com/sillyme
Ika
,
Hur anser du om man jagar? Man skjuter ett inte ont anande vilt som fått leva lyckligt tills det dör. Är der då mer okej att äta än ett djur som fått lida i köttindustrin hela livet?är bara nyfiken. Jag äter själv endast vilt som vi själva skjutit och varvar med vegetariskt...
sillyme
sillyme,
En väldigt intressant fråga! Jag tycker egentligen att det bara är ok att jaga om det är ett måste. Alltså om det inte finns någon annan mat
nouw.com/sillyme
sillyme
sillyme,
att få tag på. Men det är självklart bättre att jaga sin egen mat än att köpa "massproducerad" i butik.
nouw.com/sillyme