Ignorerad på gynakuten!

Hej hej!
Jag känner att jag bara måste skriva av mig lite innan jag kan sova.

I söndags började jag få väldigt ont över vänster äggstock igen. Hoppades såklart att det skulle gå över snabbt. Men när jag vaknade igår måndag så gjorde det ännu mer ont. Smärtan blev värre och värre under dagen. Så pass att jag knappt kunde stå på benen. Kände då att klockan var lite för mycket för att åka in. Samt att jag inte visste hur jag skulle kunna ta mig in till gynakuten för det gjorde för ont. Jag hade smärtlindring hemma. Så jag tänkte att om det gjorde lika ont dagen efter så skulle jag åka in.

Idag när jag vaknade så bestämde jag mig för att åka in. För det gjorde fortfarande fruktansvärt ont. Ägglossning eller en cysta som spruckit. Jag vet hur det känns och det syns. Min mage blir stor som om jag var halvvägs in i en graviditet.

Jag kom in vid 9. Där var rätt mycket folk. Men jag fick ändå en brits. Där var en ledig. Där fick jag ligga i 2-3 timmar innan jag blev inskriven. Ringde på klockan en gång för jag stod inte ut med smärtan. Men jag fick vänta. Till slut var det min tur och sköterskan tog lite prover och jag fick smärtlindring och värmedynor.

Jag mådde lite bättre efter en stund och kunde ligga som vanligt igen på britsen. Innan smärtlindring låg jag hopkrupen och frös. Efter ett toalettbesök som bara är några meter iväg så fick jag sådär ont igen. Så jag bad om mer smärtlindring. Men just då kom en läkare och hämtade mig så jag hann inte få den.

Den här läkaren var trevlig. Han förstod precis hur jag mådde och ställde lite frågor. Han hade läst på. Han kände lite på magen och det gjorde ont. Mer kunde tyvärr inte han göra för han kunde inte göra en gynekologisk undersökning. Han skulle ringa en konsult sa han. Men den personen var upptagen. Så han fick ringa någon annan.

Det kom en man som sa att vi hade pratats vid på telefon. Jag fick titta på hans namnbricka för han sa inte vad han hette. Åh nej! Inte han. En läkare i Endometriosteamet som inte lyssnar alls på vad man säger och verkar tycka att man kan ge samma behandling till alla. Han har t ex tvingat mig att ta NSAID som min mage inte tål. 3 gånger om dagen tyckte han. Jag testade en och blev jättedålig. Jag har ett stort bråck på magmunnen som gör att magsyra åker upp i matstrupen. Stora besvär alltså. Äh! Bråck har de flesta var hans svar. Så illa kan det inte bli. Jag kan få magsår av dessa mediciner och har gjort ett antal gastroskopier. Samt blivit rekommenderad av läkare att inte ta NSAID.

Jag tycker inte alls om denna läkare och fick sån ångest. Det första han gjorde var att anklaga mig för att ha tagit en massa morfin extra. Ja någon enstaka tablett tar jag ibland när det är som värst och när jag inte kan åka in. Han kunde nog inte matte för han sa att jag hade tagit 15 tabletter extra vilket inte alls stämde. Sådär nedlåtande. Samt att jag tagit 5 tabletter om dagen istället för 3 som jag får ta i vanliga fall. Det stämmer inte heller. Han kollade igenom min journal och bara letade efter misstag. De där 5 tabletterna var ett test jag fick göra på smärtrehab. Jag fick ta upp till 5 tabletter om jag hade smärtskov. Vilket jag hade just då. Jag fick inte förklara mig alls. Han fick mig att känna mig som en j-la knarkare. Vissa läkare gör det. De har uppenbarligen inte känt av så här stark smärta. De har såklart inte Endometrios och vet hur det känns när man blöder ut i buken. Det gör oooooont som bara den.

Han tyckte jag skulle höja Gabapentin som jag tar mot kronisk värk och nervsmärta samt fibromyalgi. Jag tar just nu 500 mg morgon och kväll vilket är lite lågt. Jag håller på att höja i samråd med smärtrehab. Då skulle han såklart lägga sig i. Jag kokade. Han är en typisk läkare som tror att han vet allt. Jag sa att jag vill att smärtrehab hjälper mig med det för de har stor kunskap. Då blev han lite förvånad och försökte prata bort det. Jag vet ju att det är sant. De är specialister. Läkarna på Kvinnokliniken har bara bra kunskap om gynekologi. De ringer smärtrehab för att få råd om mediciner. Min läkare har sagt det till mig. I alla fall så ville han att jag skulle öka med 300 mg på eftermiddagen. Jag har väntat med att öka för det går inte att få tag på 100 mg just nu. Jag förklarade att jag är jättekänslig för såna höga höjningar och var rädd för biverkningarna. Åter igen så lyssnade han inte. Jag har ett barn att ta hand om och jag håller på att arbetsträna. Han lyssnade inte. Inte förrän den andra läkare sa något och jag bröt ihop så lyssnade han. Han gick för att se om de hade några tabletter i huset som jag kunde få med mig. Han hade hittat några på 100 mg och sen 300 mg. Så jag får öka med de. Men det tar tid innan de ger effekt. Jag är också ganska säker på att de inte kommer att hjälpa mot denna akuta smärtan. Mot mig dagliga smärta hjälper de bra nu.

Han gjorde en undersökning så snabbt att jag knappt hängde med. Han kan omöjlig ha sett något på den korta stunden. Vätska i buken, ja men det är vanligt. Eh va? Nej det är inte vanligt. Så det är därför jag har så galet ont. Han pratade inte ens med mig utan bara med den andra läkaren. Förtjockad slemhinna. Ja det kan man ha. Va? Nej inte när man står på både p-stav och Visanne. Den brukar vara väldigt tunn. Fortfarande pratade han inte med mig. Han tittade snabbt på äggstockarna. Ja där är den högra och där är den vänstra. Så klart! Va? Jag förstod ju då att det var ägglossning som jag har haft. Min egen läkare är väldigt bra på att förklara sånt. Samt att jag vet hur hormoner fungerar. Man får i vanliga fall inte ägglossning med de medicinerna som jag står på. Men jag vet att det krävs väldigt starka hormoner för att stänga av min egna hormonproduktion. Det har testats. Det känns som att han gjorde så här för att anklaga mig ännu mer. Jag förstår inte hur han kan vara en läkare där!!! Vad gör han för nytta? Jag vet flera som har råkat ut för honom och hans anklagelser.

Jag fick även med mig lite smärtstillande. Mindre än vad jag tar i vanliga fall. Inget extra alls för denna extrema smärta. Den andra läkaren sa ifrån där också så jag fick med mig 6 tabletter istället för 4.

Han sa att om det blir värre så får jag åka in igen. Det ÄR redan värre. Jag vill inte behöva åka in igen. Jag är här nu. Varför säger de så? Är det för att slippa ansvar???

Så mot min extrema smärta och under ett besök på gynakuten så fick jag 2 Alvedon och 1 Oxynorm. Skrattretande. De hade börjat gå ur vid undersökningen dessutom. Jag var så arg och ledsen och ville bara därifrån. Jag vet inte hur man ska bete sig vid såna här tillfällen där läkaren inte lyssnar och bara tänker att man är en knarkare. Där man inte blir trodd eller lyssnad på. Där man inte ens får förklara. Jag kan inte hjälpa att jag har dessa starka smärtor och jag kan inte hjälpa att det bara finns Alvedon och morfin som jag kan ta.

Jag har stor förståelse hur morfin fungerar. Jag har fått det förklarat för mig många gånger. Jag vet att det inte är bra att ta. Men bara för att jag redan står på dessa mediciner så blir jag nekad extra smärtlindring. Är inte det sjukt??? Man blir ju inte beroende på en dag. Galet! Jag har tagit dessa mediciner till och från så länge nu att jag inte känner av de. De hjälper lite mot smärtan men inget mer. Där är vi också olika. För vissa tål inte starkare smärtlindring. Jag vill också påpeka att jag tar den lägsta dosen. Alltså inga höga doser alls. Jag har stått på högre doser innan jag fick diagnosen och blev opererad. Jag är väldigt glad att jag slipper stå på de doserna dagligen nu. För det var inte så kul. Nä, det är inte alls kul att behöva ta alla dessa förbannade mediciner. Jag är så trött på det. Jag hoppas på att kunna sluta med några efter min operation i höst. De ska operera bort både äggstockar och livmoder.

Ett nytt liv tror jag på!!! Ett bättre liv!!!

GOD NATT!!!

Ps. Jag mår lite lite bättre nu. ❤️

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer