Hysterektomi, barnlängtan & gynakuten!

Idag sov vi länge. Vaknade 10. Skönt att kunna sova lite. Jag har svårt för att somna ibland. Tänker för mycket på operationen. Inte så konstigt kanske. Jag kände snabbt att det inte skulle bli en så bra dag. För jag vaknade med smärtor.

Smärtorna blev värre och värre och jag orkade inte göra något. Låg mest i sängen. Jonas bakade bröd så jag låg och väntade på att de skulle bli klara. Så gott!!! Vilken överraskning. Det behövde jag.

Vi pratade om hur jobbigt jag hade det idag här hemma. Jonas tyckte att jag skulle åka in igen. För varför skulle jag ligga här hemma och lida. Sant! Så efter att ha ätit lite goda mackor så åkte jag in.

Söndag. Jag trodde det skulle ta lång tid idag. För läkaren brukar vara upptagen med akuta grejer på helgdagar. Jag fick prata med en sköterska direkt. De känner mig nu. Det känns rätt bra. Jag fick värmedynor och smärtlindring direkt. Men det hjälpte inte alls. Jag låg och vände och vred på mig. Det krampade som bara den i ryggslutet. När jag skulle fråga efter att få värmedynorna uppvärmda igen så sa sköterskan att läkaren stod och läste mina papper. Så om inget akut skulle hända så var det min tur. Oj! Smärtlindringen hade inte ens börjat verka.

Det var en av mina favoritläkare idag. Hon är trevlig och sympatisk. Jobbar lite med Endometriosteamet och gör specialistultraljud. Hon gjorde mitt förra året. Hon är så försiktig och noga. Hon frågade hur jag mådde. Inte så bra sa jag och försökte gå och sätta mig på en stol. Ja jag ser det sa hon. Det gjorde så ont. Vi pratade lite om smärtorna och att operationen var nära. Hon ville göra en undersökning fast att jag inte tyckte att det behövdes. Men den gjordes. Det gjorde mer ont än vanligt. Det brukar göra väldigt ont men detta var galet. Jag ojade mig och skakade i kroppen. Jag är ingen person som skriker eller gråter när jag har ont. Jag biter ihop och blir helt inåtvänd. Kanske dumt när man är hos en läkare. Hon såg såklart inget konstigt. Skönt det.

Vi pratade om ångesten inför operationen. Hon frågade vad som mest skrämde mig. Jag tänkte en stund. Barnlängtan fick jag ur mig. Ja! Det är det som känns värst med denna operation. Det blir så definitivt efteråt. Jag kan verkligen inte bli med barn då längre. Det är kört. För nu har jag ändå tanken om att kanske... tänk om... Men det går ju inte nu heller. Det vet jag ju. Jag står på dubbla preventivmedel. Skulle jag sluta med de så skulle jag börja blöda. Min Endometrios skulle bli mer aktiv igen och det skulle inte gå pga det. Inflammationer i buken. Starkare smärtor. Immunförsvaret skulle go bananas. Nä! Det går ju inte ändå. Jag är ju också för gammal. Chansen att lyckas vid min ålder är väldigt liten. Men tänk om... NEJ!!! Operationen är det bästa för mig. Läkaren tyckte att jag skulle kontakta psykologen i Endometriosteamet. Det skulle nog vara bra.

Jag fick med mig smärtlindring att ta hemma så jag klarade mig ikväll och imorgon på morgonen så att jag kan lämna Edgar på förskolan. Det var väldigt snällt av henne. Hon förstod verkligen. Man blir så lättad när man får träffa såna här läkare. Som inte dömer en alls. Utan bara ser en sårbar person som har väldigt väldigt ont.

Jag fick gå och lägga mig en stund efteråt så smärtan lättade något. Sen åkte jag hem igen. Det hela tog 1 1/2 timme. Det är nog rekord. En enorm lättnad när det går så här snabbt.

Jag har fortfarande ont. Är trött. Känner mig lite lite klarare i tankarna. Det var skönt att få prata lite om ångesten också. Jag har bestämt mig för att sjukskriva mig måndag och tisdag. Så jag får vara lite själv. Bara få vara. Tänka, fundera, pyssla och göra sånt som får mig att må bra. Det blir nog bra. För jag måste tänka på mig själv nu.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Det gör du rätt i, ta hand om
dej ♥️
nouw.com/mariasvardag
sillyme
sillyme,
Tack! ❤️
nouw.com/sillyme
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag kan inte föreställa mig vilka hemska smärtor du genomlider. Fösrtsår din oro inför den stundande operationen
nouw.com/stenhagenbettan
sillyme
sillyme,
Ja det känns lite jobbigt samtidigt som jag längtat och hoppats så länge. 💕
nouw.com/sillyme