Hur mår jag?

Ursäkta dålig uppdatering. Jag har inte orkat. Kroppen har varit helt slut.

Igår vid 23:10 fick jag äntligen träffa en läkare. Jag gav mig inte. Funderade på att gå hem vid 20 för jag var så trött och hungrig. Men då skulle jag inte få något svar. Så jag fick stå ut. Vid 21 fick jag flytta över till andra sidan huset. De stänger gynakuten klockan 21 och då får man istället gå in på gynavdelningen där man kan övernatta.

Jag var lite kaxig och sa att jag kunde sitta i en fåtölj ett tag. För jag var trött på att ligga. Efter ett tag ångrade jag mig. Jag fick ångest av att vara i just det rummet som är gynakutens nattetid. Jag var där i 10 timmar en gång och fick till slut inte ens träffa en läkare. Jag blev rädd för att samma sak skulle hända igår.

Jag ringde på klockan fast att det tog emot. Jag vill inte vara till besvär. En jättegullig sköterska kom och ursäktade att det tog så lång tid. De hade skiftbyte. Jag fick en säng och en uppvärmd värmedyna igen.

Till slut kom läkaren. Jag hade nästan gett upp hoppet. Som vanligt när man har varit där i så många timmar så är man helt trött i huvudet och kan inte riktigt få fram det man vill. Men hon gjorde en noggrann undersökning. Kollade både själv och med ultraljud. Hon tittade om jag hade framfall. Men det hade jag inte. Men en början till det. Så det är viktigt med knipövningarna!!! Med ultraljud kunde hon inte se något fel. Det var ju bra samtidigt irriterande när man har så ont. Hon sa, du har ju en sjukdom, Endometrios. Det kan vara den som ger smärta. Jag anade ju det men ville ändå få det kollat.

Så efter det fick jag gå hem. Klockan var mycket och det ösregnade så det fick bli en taxi. Jag nämnde för taxichauffören att jag var sugen på pizza. Han var villig att köra mig till en pizzeria som hade nattöppet. Men jag orkade inte. Ville bara hem.

I morse när jag vaknade så ringde jag Endometriosteamet. Den snälla barnmorskan svarade. Tyvärr skulle inte min läkare vara där förrän nästa vecka. Men hon skulle lägga ett meddelande till henne.

Vid 16:30 ringde barnmorskan upp mig och sa att läkaren inte hade hört av sig så jag fick vänta tills imorgon.

Men vid 18 så ringde hon mig. Den här läkaren är så otroligt bra. Hon tror på en till 100% och gör allt för att hjälpa en att bli så smärtfri som möjligt.

Den 31 oktober ska jag dit och få träffa alla i teamet. Var och en för sig först. Sen alla tillsammans. Så ska vi komma på en bra plan för mig hur jag ska kunna leva mitt liv så smärtfritt som möjligt. Jag blir nästan gråtfärdig när jag tänker på vilken bra hjälp jag har fått. Det finns så många kvinnor där ute med denna hemska sjukdom som precis som jag tidigare, inte får någon hjälp. Inte blir trodd. Blir klassad som en knarkare för att man behöver starka smärtstillande. Endometriosteamet dömer ingen!!! De är väl insatta i sjukdomen och gör allt för att hjälpa sina patienter. Jag är så glad att jag fick komma dit som patient.

Har du Endometrios? Har du fått någon bra hjälp?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Kram till dig 🌹
nouw.com/egenodlatärdetbästa
sillyme
sillyme,
Tack! 💕
nouw.com/sillyme
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
sillyme
sillyme,
Tack! 💕
nouw.com/sillyme