Hur kan man förbereda sig för OP!

Godmorgon!
Jag kunde inte somna igår. Eller i natt. För jag låg och tänkte på operationen. Jag känner mig väldigt nervös och orolig. Har aldrig känt det så här. Kanske för att denna operation är mitt val? Jag kände i natt att jag inte ville göra den. Men jag vet inte riktigt varför. Såklart känns det riktigt jobbigt att redan behöva operera bort livmoder och äggstockar. De som har gjort min Edgar. Jag tror att jag känner en sorts separationsångest. Min livmoder. På gott och ont har du funnits där. Både Edda och Edgar har bott där inne.

Ni kvinnor kanske känner igen känslan när man hör eller ser en bebis. Hur det liksom drar i både livmoder och äggstockar. Den där känslan kommer jag aldrig mer att få känna. Kommer jag att känna mig tom?

Kanske känns det jobbigt eftersom jag egentligen skulle vilja ge Edgar ett syskon. Men hur mycket jag än tänker på att det inte går. Så kan jag ändå inte riktigt ge upp tanken. För tänk om... Ja tänk om!!! Om 7 år? Då kan jag ju inte bli med barn längre. För det tog 7 år innan Edgar kom. Så länge kan jag ju inte vänta och gå runt och ha ont. Jag som inte får stå utan preventivmedel för då finns det en stor risk att min Endometrios sprider sig och blir ännu värre.

Det gäller nog att acceptera!!! Men det är svårt och lär nog ta lång tid.

Nu blev det ett djupt inlägg så här på morgonen. Vad har ni för planer idag? Jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Jag funderar på att sy några byxkjolar. För de kan nog vara sköna att ha på sig efter operationen. Tur att jag har en massa klänningar också. Inget som sitter åt är nog bra.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer