Han testar mig!

Jag märker att Edgar testar mig. Han är väl medveten om vad han inte får göra. Men gör det ändå för att se hur jag reagerar.

Granen. Han vet att han inte får röra den. För han pekar med fingret. Som jag gör och säger nej eller aj aj. Men han rör den ändå. För det är busigt. Jag satte två stolar framför. Men det hjälpte såklart inte. Han flyttar på de så att han kan komma mellan och röra granen. Än så länge har han inte krupit bakom den eller vält den ännu. Även om det varit nära.

En annan sak är stereon. Vi har tvn kopplad till den. Det är roligt att trycka på knappen. Den som både stänger av ljud och bild. För det klickar roligt. Volymratten har han också varit på några gånger. Oftast vrider han ner ljudet. Men fortsätter att snurra. Det är nog inte så bra för den stackars ratten. Någon gång har han lyckats höja ljudet också. En gång satt jag på toa när jag helt plötsligt hörde Arne Alligator på högsta volym. När jag kom ut var han lite förvånad. Han vet att han inte får röra stereon men gör det ändå. För det är busigt och han vill se hur jag reagerar.

Tvn är rolig att peta på. Ibland tar han någon hård leksak och slår mot den. Då får man smyga fram och ta den ifrån honom. För om man skriker nej så bankar han hårdare.

Trappan är också en sån grej. Han vet att han inte får klättra där. Men har ändå gjort det och skrattat busigt. Nu har vi en grind där som tur är. Men den sitter fortfarande inte som den ska för vi behöver brädor och såg för att sätta dit den ordentligt. Inget vi äger.

Katternas mat och vatten är också roligt. Vi kan höra honom krypa ut i köket ibland när vi har glömt att stänga dörren. Men han väntar tills vi kommer och kryper då snabbt fram till kattmaten och tar några bitar och kryper iväg igen. En riktig busunge alltså.

Jag läser statusar ibland på Facebook om att barn bortskänkes etc. Men så skulle jag aldrig göra. Jag har valt att skapa denna lilla varelse och då valt att uppfostra honom och hjälpa honom att gå igenom alla faser. Det hör till! Det får man ta även om det kan vara jobbigt!

Det är svårt att förklara för en 1-åring varför han inte får göra vissa saker. Men jag försöker göra det i alla fall. För att bara skrika nej gör inte saken bättre.

❤️Magdalena❤️

  • Edgar

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Haha vilken busunge 😅 kommer ihåg när lilleman ville utforska och testa mer 😋 hm ”barn bortskänkes” ?!?!? Wtf ?!? 😱 så känner jag typ när jag läser det o precis som du säger typ att man ibland kan ha det tufft och nästan slita av sig håret vissa dagar men man har ju som sagt skapat barnet själv ❤️
nouw.com/egenodlatärdetbästa