Gubbakepsen & kanske nya tänder på g!

Idag efter frukosten fick Edgar ta på sig lite finkläder. För det var dags att fotografera 7-månaders bilden. Denna tycker jag blev bäst. Han ser så stor ut i kepsen. Sötisen! Klagade inte heller på den utan tyckte nog den var ok. Han verkar tycka det är kul med kläder och bli fotograferad. Kanske en blivande fotomodell. Hi hi!

När vi var klara så blev det bus på filten. Någon verkade tro att jag enbart lägger Edgar på rygg på filten och sen låter honom ligga där hela dagarna. Men riktigt så är det inte. Han verkligen älskar att ligga där på filten och snurra rundor och vända sig om och leka med alla sina leksaker. Han verkar gilla att ha lugn och ro och leka med en sak i taget. Det blir oftast så att jag fotograferar honom just när han ligger där på rygg eftersom det är lättast då. Jag sitter annars ofta med och leker med honom. Låter honom då sitta upp framför mig så han får öva på att sitta själv. Då är det inte så lätt att fotografera. Så han ligger definitivt inte bara på rygg och är sysslolös.

Här försöker han krypa igen. Idag har han blivit så fruktansvärt arg när det inte gått som han velat. Jag tror även att han har någon ny tand på gång för han dreglar mycket igen och han kliar sig i munnen. Det ser ut som att en tand är på g där nere till vänster om de andra. Tandsköterskan berättade att det var väldigt olika hur tänderna kom. Jag trodde att de där nere i mitten kom först och sen de där uppe i mitten. Men det kan lika gärna komma bredvid de där nere eller där uppe först. Men mest vanligt är att de där nere fram kommer först. Där har ju båda kommit fram en bit nu. Han råkar bita sig själv i fingrarna ibland och blir då ledsen. Inte lätt!

Här testar han sin hatt och är på gång att bli sur på att det inte går att krypa.

Så då får han vila en stund på rygg. Posa lite när mamma fotograferar.

Här leker han med Dadda. Sin nya leksak. Han tycker den är jätterolig. Kul med en handdocka. Han tycker det är roligt när saker pratar med honom. Det kan räcka med ett av mina fingrar. Det kan han börja tokskratta åt. Lättroad. Hi hi!

Den här lådan är rolig. Den har han sina små leksaker i. Det är roligt att hälla ut alla leksaker och sen leka med själva lådan istället. Den kan man göra mycket med. Bita i, sätta den på huvudet, lägga saker och ta ur saker. Ja massor!!! Hi hi! Jag har klistrat på ett Spöket Laban klistermärke på den.

En väldigt koncentrerad Edgar. Nu ska allt ur lådan!!!

Efter en flaska ersättning vid 11:30 så somnade han hos mig. Så jag la honom i sängen. Där sov han i 2 1/2 timme. Under tiden förberedde jag sittvagnen och att vi skulle gå ut. Jag trodde inte att han skulle sova så länge. Sen när han väl vaknade så åt vi middag. Jag åt en pirog från Astrid och Aporna och Edgar fick min hemmagjorda linsgryta. Men jag fick ont i huvudet och orkade inte gå ut sen. Hissen ville inte fungera idag så jag gav upp den tanken. Tråkigt! Det var ju så fint väder. Jag hade en tanke om att sätta honom i selen och bära honom ner och gå med vagnen samtidigt. Men sen när jag tänkte efter så verkade det bara otroligt jobbigt. Värre skulle det ju bli sen när vi skulle upp igen. Så nej! Vi får nog göra i ordning i källaren så vagnen kan stå där. I alla fall chassit.

När Edgar sov så passade jag på att använda denna Face Gel från MayBeauty. Jag fick den en gång i en Glossybox och har inte använt den förrän nu. Hade glömt bort den. Så den passade bra till min nya söndagsrutin. Att rengöra ansiktet. Man skulle bara massera in den lätt i ansiktet och då känna hur döda hudceller lossnade. Det kändes lite som när man sitter i en bastu och får gammal hud att lossna. Men jag vet inte om det verkligen var det eller bara gelen i sig som blev hård. Det var väldigt mycket annars. Så mycket döda hudceller hade jag nog inte. Eller? Har ni testat denna?

Efter maten så ville Edgar hitta på något annat. Jag visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Han hade precis ätit så jag vågade inte sätta honom i Bumbostolen. Då hade väl allt kommit upp igen. Så vi testade babysittern. Det var längesen. Han kändes så stor nu. Att han var för stor för den. Jag trodde aldrig att han skulle gå med på att sitta still i den. Men det gjorde han. Han satt och lekte med djuren och pratade lite. När han var mindre så låg han mer ner. Men nu kunde han sitta upp. Man kan ställa den rätt mycket. Ännu högre upp. Men då skulle han sitta enda in i bågen. Man kan kanske ta av den då? Ha den som en stol kanske?

Vad hittar ni på om dagarna där hemma med era små? Ibland tycker jag det är svårt att komma på saker. Han gillar ju sina leksaker och att leka själv. Men ibland vill man ju göra något mer. Vi leker med klossar ibland. Har börjat använda hoppgungan mer. Det känns bara lite enformigt. Men kanske inte för en bebis. Han övar ju på sina skills dagligen och blir bättre och bättre.

Min envisa migrän som det var ville inte ge med sig. Jag fick ta två nässpray innan den släppte. Vi somnade i sängen men vaknade när Jonas kom hem. Edgar är så söt. Han kan ha svårt för att somna. Men sjunger jag Kom dansa med mig, med Babblarna, så somnar han direkt. Det är hans favoritlåt. Nu har jag lärt mig hela utantill. He!

Edgar har hunnit äta både välling och en flaska ersättning och sover nu gott i sin säng. Jag funderar också på att lägga mig snart. Jag hoppas på fint väder nästa vecka så vi kan vara ute så mycket som möjligt.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

lisoball
lisoball,
Vad söt han är i sin keps. 😍 Vad drygt med trasig hiss! Hoppas ni kan ta er ut i dag! 😇
nouw.com/lisoball
sillyme
sillyme,
Ja idag SKA vi ut!!! 😍
nouw.com/sillyme