Graviditetskomplikationer!

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor , @Archeyyy och @FourPinkAndBigBlue

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt - luftar med er och som grädde på moset vill vi att NI lyfter fram någon genom att nominera en person som inspirerar er på något sätt rörande veckans tema. Detta gör ni i kommentarsfältet eller i DM till någon av oss om ni vill vara anonym.

Veckans tema är graviditetskomplikationer!

Komplikationer under graviditeten är något som jag själv har kommit i kontakt med. Min första graviditet flöt på och jag mådde bra och bebisen också, trodde jag. Vi var på rutinultraljud och där såg allt bra ut enligt barnmorskan. Två veckor senare kände jag att något inte stämde. Ni vet magkänslan. Jag tyckte jag kände en konstig tyngd och hade mer ont. Jag kände inte fler fosterrörelser heller. Men det var ju så tidigt och ont kan man ha under graviditeten.

Jag fick ingen hjälp av min barnmorska. Hon var borta ett tag. Så vi åkte in till gynakuten. Jag var gravid i vecka 21+3 den dagen. Den dagen då allt blev svart. Det visade sig att vår dotter inte längre levde. Vi som hade fått se henne för två veckor sen och då allt såg bra ut. Hur kunde det ens vara möjligt? Det var jättesvårt att ta in. Jag minns att vi fick sätta oss i ett bås och vänta på en sköterska som skulle berätta hur vi skulle göra. Det var en fredag. Vi kände att vi behövde åka hem och smälta det först. Vilket vi försökte göra hela den helgen. På måndagens åkte vi in och vi var beredda på att det var då det skulle ske. Det hemska. Vi fick ett eget rum och en jättebra sköterska som vi fick stort förtroende för. Vi väntade ett tag. Sen kom hon in och sa att det inte alls skulle ske den dagen utan att vi skulle få komma tillbaka dagen efter. Jag fick Cytotec med mig för att starta förlossningen. Men inget hände. Sen den dagen, den 10 juli 2012 föddes vår Edda. Vår lilla minibebis som vi fick ha hos oss en alldeles för kort stund.

I tre månader fick vi vänta innan vi fick svar på vad som hade hänt. Det var tre riktigt jobbiga månader som jag knappt inte minns något av. Under de tre månaderna gick jag och funderade mycket på vad jag hade gjort för fel. La skulden på mig själv. Googlade och försökte hitta en förklaring. Svaret! Navelsträngen hade slagit knut på sig!!! Är det ens möjligt? Ja tydligen! Vi var en på miljonen, eller något, som var med om detta. En helt frisk bebis. Varför??? Det var skönt att få en förklaring i alla fall. Det är inte alla som får det.

Det här gjorde mig jätterädd för att bli gravid igen. För något sånt här önskar jag inte ens min värsta fiende. Men det gick efter mycket ångest och bra hjälp. Jag gick hos Specialistmödravården där jag fick göra extra ultraljud och flödesmätningar. Vi var inne några gånger på Prenatal också. Men allt gick bra! Vår lille Edgar föddes den 13 oktober 2016.

Hur tänker ni om detta?

Förra veckan väckte vi diskussioner angående under-/övervikt. Vi bad er nominera någon som är en riktig kämpe.

Vi valde faktiskt att uppmärksamma @Icaibloggen med motiveringen:

"Vilket bra intiativ av er, jag vill nominera fina @Icaibloggen som ofta skriver om hennes vikt och kämpar med den. Hon förtjänar verkligen extra kärlek"

Nominera gärna någon inom dagens ämne som ni tycker är värd extra uppmärksamhet!

Nästa veckas ämne är Unga mammor. Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

AngelicaElversson
AngelicaElversson,
Tack så mycket!! ❤❤
nouw.com/angelicaelversson
bolmgren
bolmgren,
Men usch! Fick tår i ögat här nu ❤️ Tur att nu fick fina edgar tillslut ❤️
nouw.com/bolmgren
sillyme
sillyme,
Ja det är tur vi har honom! 💕
nouw.com/sillyme
biabia
biabia,
Det är så fruktansvärt det ni var med om, är glad att du berättar detta trots att jag förstår att det varit jobbigt. Men det kan säkerligen vara fint för någon i liknande situation att få läsa och inte behöva känna sig ensam ❤️ Tack för att du delar med dig, fina du!
nouw.com/biabia
sillyme
sillyme,
❤️❤️❤️
nouw.com/sillyme