Gråt, gnäll & nej nej nej!

Den här lille busungen testar mig till max nu. Får han inte som han vill så skriker han, gnäller, gråter och blir så arg.

Edgar vill ha kritorna hela tiden. Han ritar lite. Sorterar de. Bygger med de. Sätter de på mina fingrar. Ja det är roligt. Men sen stoppar han de i munnen. Jag säger till honom hela tiden att man inte får ha kritorna i munnen. Då blir det ännu roligare att stoppa in de i munnen. Tar man de ifrån honom så blir det ett himla liv. Han blir först arg och hoppar av ilska. Sen blir han ledsen.

Ge mig kritorna nuuuu.

Sen springer han iväg med kritorna. Det värsta innan var bara att de försvann en stund. Under soffan eller så har han lagt de någonstans. Men sen kom jag på honom med detta. Han hade ritat på golvet. Nej nej nej och åter ilska, gnäll och gråt när jag tog de ifrån honom. Då får man komma på något annat vi kan göra.

Efter lite Greta Gris blir man glad igen. Idag tittade vi på ett avsnitt med en spindel. Det var spännande.

Ibland sviker mitt tålamod mig. Jag vill inte vara en mamma som skriker på mitt barn. För det gör ju inte saken bättre. Men när det ritas på golvet så får man säga till på skarpen. Edgar tycker att jag säger nej nej nej hela tiden. Inte så konstigt kanske när han gör allt han inte får hela tiden. Man får inte ge med sig. För då är det kört och blir ännu värre.

Hur gör ni när ert barn gör saker som det inte får?

När Edgar gör något som är farligt så skriker jag till utan att tänka mig för. Jag blir ju rädd. Men sen försöker jag förklara varför man inte får göra så. Inte lätt för en 1-åring att förstå kanske. Men man får testa redan nu.

❤️Magdalena❤️

  • Edgar

Gillar

Kommentarer

Christina
,
jag tycker det är ok att man blir arg på sitt barn när det gör nåt det inte får. det är ju viktigt att lära sig att även föräldrar har känslor. det finns inget värre än föräldrar som med mjuk, gullig röst säger till sitt barn för tjugonde gången ”nä lilla vän du får inte klättra upp på bordet”... 😊 Jag säger till med bestämd röst första gången, andra gången lite mer bestämd och till sist blir det arg röst. sedan försöker jag ju avleda och vara steget före. men visst ibland åker tålamodet, jag har ju en 7-åring som är duktig på att trycka på knapparna och en 17-månaders som testar gränser 😊