Godaste kladdkakan!

Idag gjorde jag först Hummus att ha på mackan. Det är så gott. När jag ändå hade lite rester över från det så passade jag på att baka en kladdkaka.

Kladdkaka av Hummusrester? Nja eller kikärtsspadet. Man kan nämligen använda det istället för ägg. Jag har inte testat det innan. Men hade hört att det skulle funka jättebra.

Så jag slängde ihop en vegansk kladdkaka som jag hittade hos min stora favorit Fridas Vegobak. Hon gör så galet fina veganska bakverk. Hon experimenterar och sen när hon har fått till ett bra recept så lägger hon upp det på sin blogg. Jag ska testa allt som hon lägger upp. Det är roligt och lite mer utmanade att baka veganskt.

Min springform är något bredare än vad de flesta recept kräver så allt jag gör i den blir lågt. Men den blev god för det. Det här är nog den godaste kladdkakan jag har ätit. Nära på i alla fall.

Har ni testat att baka med kikärtsspad? Det låter kanske inte så gott. Men det påminner väldigt mycket om äggvita. Nu kommer jag nog aldrig att baka med ägg igen. Så får man två maträtter gjorda på samma gång. Ett pålägg och en kaka.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Fast tänk på att kikärtsspad innehåller lektiner som inte är så bra att äta i större utsträckning. Jag tänkte du som har barn också.
nouw.com/millasmat
sillyme
sillyme,
Just kikärter innehåller inte så mycket lektiner. De är ju kokta också. Äta för mycket ägg är ju inte heller bra. Vi äter mycket baljväxter. Men tack för tipset. 😍
nouw.com/sillyme
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det var en jätte bra idé. Jag kommer också att testa
nouw.com/enitalienareisverige
sillyme
sillyme,
Vad kul! 😍
nouw.com/sillyme
Ulrika
,
Jag har gjort en vegansk chokladmousse på kiksärtsspad. Supergott! Så denna kala ska jag testa. Funkar ofta även att ha banan istället för ägg i chokladkaka. 1/2 banan ersätter ett ägg.
sillyme
sillyme,
Oh det låter gott. Måste testas. 😍
nouw.com/sillyme