Första jobbdagen!

Idag var det äntligen dags för mig att börja jobba igen. Jag har inte jobbat på 6 år. Jag har varit sjukskriven, gravid och sjukskriven, föräldraledig och sen sa jag upp mig då mitt dåvarande jobb var allldeles för tungt för mig som hade fått diagnosen Endometrios med mycket smärtor.

Förra våren var jag ute på en arbetsprövning. Det gick lite sådär då jag hade mycket smärtor och både jag och Edgar var sjuka mycket. Vi hade nästan precis skolat in honom på förskolan. Så våra immunförsvar var rätt kassa. Sen blev det äntligen operation där livmoder och äggstockar togs bort. Efter det en lååååång återhämtning.

I höstas började jag må bättre än vad jag hade gjort innan operationen. Jag kände mig pepp på livet. Så jag tjatade på Arbetsförmedlingen om att få gå kursen Introduktion till arbete. En kurs som Folkuniversitet håller i.

Något som blev lite dumt var alla Coronarestriktioner. Vi fick inte träffas i verkliga livet. Utan vi hade möte via Teams en gång i veckan. Det kändes väldigt tråkigt. Jag som verkligen ville komma ut bland folk.

Nu har jag gått klart den första delen av kursen. Då var det dags för mig att komma ut på en arbetsprövning. Jag visste några ställen som jag skulle kunna tänka mig. Men så dök det upp en jobbannons som jag bara var tvungen att söka. Sömmerska!!! Jag vågade knappt söka det då jag inte har någon utbildning. Men jag gjorde det ändå. Det visade sig sen att hon behövde en mer erfaren sömmerska. Men att jag eventuellt skulle kunna jobba i hennes butik som hon skulle öppna i början av juni.

Jag letade och letade efter ett ställe att få göra min arbetsprövning på. För jag kände ändå att jag verkligen både ville och framför allt, behövde den. För att kunna känna efter hur mycket jag skulle klara av att arbeta. För jag har fortfarande min kroniska bäckensmärta. Det är så svårt att veta innan jag har fått prova på.

Så då skickade jag iväg ett mail till hon som sökte en sömmerska och som skulle öppna en butik. Skulle jag kunna få börja med en arbetsprövning där? Absolut! Hon verkade bli lika glad som mig för idéen. Så får vi båda känna efter ett tag om det skulle kunna bli aktuellt med en tjänst senare. Så nu ska jag vara där i 3 månader.

Jag började dagen med att försöka väcka en väldigt trött Edgar som somnade alldeles för sent igår. Till slut fick jag upp honom. Sen gick vi till förskolan. Efteråt gick jag hem och duschade och gjorde vid mig.

Klockan 11 skulle jag vara på plats i butiken idag. Jag tog bussen dit för det är en bit att gå. Jag måste fixa min cykel som står långt in i förrådet. Någon dag ska vi rensa där så jag lätt kan komma åt cykeln. För på gården får den inte stå. Då blir den stulen direkt.

Det var så roligt att äntligen få träffa ägaren av butiken och se hur allt såg ut i verkligheten. Jag följer henne på Instagram och har sett allt som hon lagt upp där. Det är en väldigt färgglad butik med ett antal färgglada plagg. Hon syr mest på beställning så där hänger mest ett plagg av varje. Alla plagg är handgjorda av henne själv och någon annan sömmerska. Så det är verkligen unika plagg.

Vi började med att gå runt och titta. Lokalen är väldigt stor med olika rum. Där är en butiksdel där hon har alla kläder men även accessoarer och annat från andra designers. Bakom den sitter hon själv och syr. I ett annat rum har hon tyger och ett klippbord. Jag fick ett eget rum att sitta och sy i. Där stod en Overlockmaskin. Där fanns även en källare där hon hyr ut några av rummen till olika designers. Kul! Lite som ett kollektiv. Men allt är nytt ännu och inte helt klart.

Jag fick börja med att klippa ut tyger som ska bli kaftaner. Efter det fick jag sätta mig och overlocka kanterna. Jag hann inte bli klar med alla idag. Så det får jag fortsätta med imorgon. Det var lite spännande att få testa en annan Overlock. Jag har bara kört med min egen. Denna var väldigt tyst.

Jag tycker att det känns jättebra efter första dagen. Jag var där i 3 timmar och 20 minuter. Det ska jag vara tisdag, onsdag och torsdag. Jag får välja hur jag vill lägga upp det själv. Bara det blir 10 timmar/vecka till att börja med. Sen får jag öka efter hand. Tiden gick snabbt så det ska nog inte vara några problem att öka sen. Det är rätt skönt att ha någon ledig dag tycker jag. För återhämtning bland annat. För när man inte har jobbat på så här länge så behöver man det. Jag blir helt slut efter jag har gjort något. Sen vill jag ha lite tid att sy hemma också. Jag har så många projekt som jag håller på med.

Nu ser jag fram emot en ny dag på jobbet. Det är så det ska kännas va? Det känns nästan lite för bra för att vara sant. Men det är jag säkert värd. 😍

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Vad roligt 👍 super kul ju att det känns så bra det är ju en klar fördel för trivsel 😊 Klart du är värd det 👍

nouw.com/svullo
sillyme
sillyme,
Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Såå kul att jobba igen 😊
nouw.com/sandrasjoberg
sillyme
sillyme,
Lotten
,

Ja, det är du VERKLIGEN värd! Fortsatt Lycka till på nya jobbet 🍀

sillyme
sillyme,

Tack!!! 🙂

nouw.com/sillyme