Förlossningsdepression!

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor, @tsilod och @Archeyyy

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt - luftar med er och som grädde på moset vill vi att NI lyfter fram någon genom att nominera en person som inspirerar er på något sätt rörande veckans tema. Detta gör ni i kommentarsfältet eller i DM till någon av oss om ni vill vara anonym.

Veckans tema är Förlossningsdepression!

Förlossningsdepression var något som jag var rädd för att drabbas av och som gav mig mycket ångest. Helst med tanke på vårt kämpande och all den ångesten jag känt innan. För när barnet väl hade kommit så ville jag bara känna mig lycklig. Jag pratade en del med min barnmorska om det. Hon tog upp det flera gånger att det var viktigt att inte känna att man var en dålig förälder om man nu skulle drabbas av det. Att de flesta känner av den sk babybluesen ca 3 veckor efter förlossningen. Att detta var helt normalt. Så jag var förberedd.

Men den kom aldrig som tur var. Jag kände mig lycklig som äntligen hade fått bli mamma till ett levande barn. Det var inga som helst problem med anknytning för min del. Allt kändes så naturligt. Även om det var och är svårt fortfarande att ta in att jag faktiskt är mamma till Edgar. Han är min!!! Mitt biologiska barn. Vårt barn!!!

Jag har vänner som varit med om förlossningsdepression. Det går nog inte att föreställa sig hur det känns om man inte har fått uppleva det själv. För det är inget man kan hjälpa. Man känner sig antagligen ännu mer olycklig bara för att man egentligen SKA vara lycklig. Det är nog inte ovanligt att man känner sig som en dålig förälder. Det måste vara riktigt tufft. Helst om inte omgivningen förstår.

Har ni eller någon ni känner varit med om detta? Berätta gärna hur det har varit för er! För jag tycker det är viktigt att uppmärksamma eftersom säkert många skäms över det. Hur har ni hanterat det? Har ni fått bra hjälp?


Hur tänker ni om detta?

Förra veckan väckte vi diskussioner angående tvillingar, trillingar och fyrlingar. Vi bad er nominera någon som är värd lite extra kärlek.

Vi 4 medlemmar i Dreamteam valde själva att uppmärksamma @FourPinkAndBigBlue med motiveringen:

"Sophia & hennes man var under flera år "ofrivilligt barnlösa" och ställde sig i kö till IVF, dom testade ett alternativ innan det blev deras tur i kön. Behandlingen resulterade lyckligtvis i en dotter, men sen hände något och helt mirakulöst berikades deras familj med 4 flickor inom loppet av bara 2 år. Är det någon som är värd lite extra kärlek så är det definitivt Sophia och hennes man då dom är helt fantastiska!"

Nominera gärna någon inom dagens ämne som ni tycker är värd extra uppmärksamhet!

Nästa veckas ämne är Medberoende! Vi ses på tisdag kl 19!!!

🌸 Stora familjer

🌸 Förlossningsrädsla

🌸 Under- eller övervikt

🌸 Graviditetskomplikationer

🌸 Unga Mammor

🌸 Ensamstående föräldrar

🌸 Tvillingar, trillingar och fyrlingar

🌸 Förlossningsdepression

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

biabia
biabia,
❤️❤️❤️❤️
nouw.com/biabia
Tiingelinn
Tiingelinn,
Åh är livrädd för att få det❤
nouw.com/tiingelinn
FourPinkAndBigBlue
FourPinkAndBigBlue,
Tack finaste ni ❤️❤️❤️
nouw.com/fourpinkandbigblue