För stark smärta så åkte in igen!

Godkväll!
Hur faen ser jag ut i håret egentligen? Något som skulle se ut som en cool hockeyfrilla ser bara tråkig ut. Samt lite urtvättad hårfärg. Ja så ser man ut när man inte orkat ta tag i sig själv och sitt utseende. Någon dag ska jag orka färga om det. Sen får vi se vad det blir för frisyr. Kanske jag rakar det runt om igen. Det är det skönaste på sommaren. Eller kanske jag borde raka av allt?

Idag har jag haft en tuff dag igen med mycket smärta som inte har velat släppa. Jag har legat i soffan hela dagen. När Jonas kom hem så la jag mig i sängen och försökte sova en stund. Men det gick inte. Smärtan liksom borrar sig igenom hela mig. Skär som knivar och bränner. Så efter en stund så gav jag upp och fick gå med på att åka in igen. Jag behövde bli smärtlindrad. Det är så jobbigt när inget hjälper mot smärtan. Den försvinner inte.

Jag fick ta en taxi eftersom jag knappt kunde gå. Han var trevlig och undrade hur jag mådde och körde försiktigt. Väl framme så kom jag in direkt till en sköterska. Hon tog lite prover bara för att kolla så att inget hade hänt sen sist. Men det såg bra ut. Läkaren var på plats så jag kunde sitta ner i väntrummet en stund. Det skulle inte ta så lång tid. Men för mig kändes det som en evighet att behöva sitta upp på en stol. Jag vände och vred mig. Var uppe och gick lite fram och tillbaka. Sen lyckades jag hitta en position på stolen som funkade en stund. Det gjorde så ont. Efter en stund kom sköterskan och gav mig två Alvedon och skulle fråga läkaren om jag kunde få något mer.

Men det hann jag inte få. Sköterskan kollade blodtryck och syreupptagning. Sen var det äntligen min tur att få träffa läkaren. Det var en ny läkare. En dansk. Jag blev först lite orolig för att jag inte skulle förstå henne. Men det gick bra. Hon hade läst igenom min journal så jag slapp dra upp allt. Så jag behövde bara berätta om smärtan. Så ville hon göra en undersökning bara för att se så de inte hade missat något. Det var ju bra.

Precis när jag hade lagt mig i gynstolen så ringde hennes telefon. Så vi fick avbryta en liten stund. Åh nej tänkte jag. Så nära. Men hon gick bara iväg en kort stund och kom sen tillbaka igen. Ursäktade sig så mycket. Ingen fara. Det finns ju mer akuta fall än mig. Hon kikade på stygnen och tyckte det såg bra ut. Där fanns lite gammal blödning. Hon tittade med ultraljud och såg mitt hematom. Men trodde inte att det var det som gjorde så ont. Utan mer som jag själv har tänkt att det drar i stygnen ibland. Att det då blöder och gör mer ont. Hon tyckte också att jag var nyopererad. Att 2 månader inte var lång tid. Att det inte är konstigt att jag får så ont ibland. Det är så konstigt att läkare kan säga så olika. Min egna läkare har ju sagt att jag nu ska ha läkt klart, att stygnen ska ha lösts upp och att man inte får hematom så här sent. Helt tvärtemot vad det är och vad nu två andra läkare har sagt till mig.

Jag fick med mig lite smärtlindring hem så att jag skulle klara mig. Jag har varit i kontakt med Endometriosteamet idag också. Läkaren i teamet får ta ställning till om jag ska få ha högre dos smärtlindring igen ett tag eftersom jag faktiskt inte alls har läkt klart. Han hade nog inte tid att hjälpa mig idag. För sköterskan där ringde aldrig upp igen som hon lovade. Så därför fick jag åka in.

Nu hoppas jag att den värsta smärtan kan släppa lite. Så jag orkar göra något igen och inte bara vara sängliggandes. För det är inte alls kul det här. Jag blir så rastlös och samtidigt ledsen över att inte kunna göra något.

Imorgon är det 8 veckor sen hysterektomin. Det lär nog ta några veckor till innan jag kan röra mig som vanligt igen. Så dryyyyygt. Jonas semester börjar på måndag och jag känner mig så tråkig som inte orkar eller kan göra så mycket. Han får väl köra runt mig med bilen. Sätta mig på en skön stol på en strand eller i en park eller något. Ha ha!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Stackars dig vilketvelände att det är så drygt
nouw.com/stenhagenbettan