Fisk är inte vegetariskt!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 5 - Jag är också vegetarian men äter fisk och kyckling!

Man får äta precis vad man vill. Men jag kan bli lite irriterad på när någon säger att de är vegetarianer men äter fisk och kyckling. Just kyckling är inte lika vanligt.

Sen när blev fisk vegetariskt? Visst det finns något som ska efterlikna fisk. Men nu menar jag riktig fisk. Djuret fisk. Ja djur. Vegetarianer äter inte djur.

Nu finns det säkert några veganer också som skulle klaga på att man kallar lakto-ovo-vegetarianer för vegetarianer. Alltså de som mig som äter ägg och mjölkprodukter. Men man dödar inte djuren för det. Eller? Några säger att kalvarna slaktas. Jag har ingen aning. Det är nog olika det där. Jag tror inte riktigt på det. Gör ni?

Ibland så vill jag bara bli vegan men det verkar så mycket jobbigare. Jag orkar och vill inte utesluta en massa livsmedel som känns nödvändiga. Som mjölkchoklad och sockerkaka. Ha ha! Visst det kan man också göra veganskt. Men det blir ju inte riktigt lika gott enligt mig. 😜

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer