Får hjälp med träning!

Hej hej!
Ikväll är jag helt slut i kroppen. Jag räknade ut att jag har gått en hel mil denna veckan. Det känns i benen. Lite ökad smärta men mest träningsvärk. Träningsvärk känns skönt tycker jag. Om några veckor hoppas jag på att känna mig starkare.

Idag har jag varit på Levnadsvanemottagningen. Konstigt namn. De hjälper till med saker man tycker är svårt. För mig är det träning. Men även beroende av olika slag.

Jag fick träffa en jättetrevlig kvinna som verkligen förstod mig. Jag berättade om mig själv och om hur min vardag såg ut. Att allt jag försöker träna själv bara slutat med att jag får ont. Så det ska bli både givande och intressant att se hur hon kan hjälpa mig. Här är det jag som sätter gränser och det för min egen skull. Ett träningspass ska inte sluta med mer smärtor utan att jag över lång sikt kan bygga upp lite muskler och styrka. Det känns så bra än så länge i alla fall. Jag fick göra tre övningar som ni kanske tycker är löjligt enkla. Men inte för mig. Att ställa sig upp och sätta sig ner på en stol. Att gå ett trappsteg upp och ner. Samt att lyfta en hantel mellan två hyllplan. Olika lång tid. Med tiden kanske jag blir snabbare och starkare.

Jag ska träffa henne om två veckor igen. Då ska vi planera vad jag ska göra för övningar. Jag får testa mig fram lite. Det känns jättebra. Jag måste verkligen bli starkare i kroppen. För just nu är alla muskler spända och jag har svårt för att slappna av.

Hon ska försöka hjälpa mig med vikten också. Jag gick upp 10 kg på ca 3 månader. Det är lätt att man går upp några kilon efter klimakteriet. Men det var under så kort tid så jag har varit på vårdcentralen och lämnat prover. Sköldkörteln såg bra ut. Men mitt CRP var lite förhöjt. Jag ska ta nya prover nästa vecka. Jag misstänker att det är stressen jag har känt av då loppor har angripit mig. Många nätter var jag vaken och tröståt. Stresshormonet kan ställa till det efter klimakteriet. Det är inte helt bra med lopporna ännu. Men helt klart bättre. Jag var så glad att jag lyckats gå ner i vikt så jag vägde samma som innan graviditeten med Edgar. Så händer detta. Jag bryr mig inte om vikten egentligen. Men jag känner mig inte alls bekväm i hur jag känner mig just nu. Som om jag har svällt upp. Mer om det en annan gång.

Självklart hade jag något hemmasytt på mig. Tröjan. Den är så skön!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer