Ett skamligt problem!

Hej!
Jag som skulle blogga om vår lille tomtenisse har verkligen varken haft tid eller ork med det. Nissen är här och Edgar är helt överlycklig. Han tycker att Nissen ska vara här alltid. Men det orkar inte denna mamman med. Ha ha!

Jag ska skriva ett inlägg om Nissen sen. Jag lovar. Men nu blir det ett inlägg om vår senaste månad. Vi har ett rent helvete måste jag säga. För vi har fått in loppor. LOPPOR!!! Det är sjukt äckligt.

Hur kan man få in loppor i en lägenhet? Jag vet inte. Antingen är det fågelloppor som kommit in via våra takfönster eller ventilationen. Eller så har katterna fått kattloppor på något konstigt sätt. De är ju inte ute. Så jag vet inte.

Det började för en månad sen. Jag och Edgar började känna av kill runt benen när vi skulle sova. Något som dansade runt. Vi fick några bett då och då. Men det var inte så farligt först. Men sen...

Jag köpte loppmedel till katterna för det är det första man ska göra. Jag förstod ganska snabbt att det var loppor då det hoppade överallt. Men vi kunde inte se de. Sjukt psykiskt tärande bara det. Sen när katterna hade fått medel så började det bli värre för mig. De andra har inte märkt av så mycket. Men på mig har de satt sig i håret!!! HÅRET!!! Sjukt äckligt! Inte bara det. De där små nykläckta nymferna ska ner i ögonbrynen och ögonfransarna också. Biter mig under ögonbrynen så jag har varit helt svullen. Så jag har inte kunnat sova vissa nätter. Som tur var så fick jag sovmedicin av min läkare på vårdcentralen. De har hjälpt mig mycket. Jag har sån ångest varje kväll jag ska gå och lägga mig. Har varit nära att flytta flera gånger. Men har inte vetat var!

Så har det hållit på i en månad nu. Ibland blir det lite bättre för att sen bli värre igen. Vi har städat, städat och åter städat. Varje dag. Överallt. Vi har tvättat i 60 grader och ångtvättat både soffa och säng. Men ändå kommer de tillbaka. Hur är det möjligt? Jag har googlat en massa men blir inte riktigt klok över deras beteende. Alla fönster är nu stängda och även fläkten.

Till slut kände jag att jag inte orkade mer och ringde Anticimex. Ni får städa. Jo det har vi gjort. Städa lite till. Så det har vi gjort. Men när vi inte kan hitta källan till var de kommer ifrån så har jag ringt flera gånger. Nu har det äntligen varit en tekniker här. Han fick med sig några loppor som jag har fångat. Vissa är lite större så man kan se de. Så nu väntar vi på ett svar på vad det är för en loppa. Det blir lättare att hitta källan då.

Fågelloppor överlever inte så länge inomhus. De kan bita och suga blod från alla däggdjur. Men alla loppor måste ha sin specifika värd för att kunna lägga ägg. Om det är fågelloppor så måste vi ha fått in väldigt många ägg. Galet många. Vi bor visserligen högst upp och har takfönster på ett snedtak. Men så många? Så det känns mer som kattloppor. De kan verkligen ha levt loppan här hemma utan att vi har märkt något. Katterna har varit som vanligt. Men hur har vi fått in de? Jag vet verkligen inte.

På onsdag kommer de och ska sanera. Spruta något runt alla lister. Så vi behöver vara borta i 2 timmar och katterna i 24 timmar. Det har inte varit lätt att hitta någonstans att ta vägen nu med Corona och allt. Så vi har faktiskt bokat hotell för oss alla. 2 nätter. Det ska bli helt underbart!!! Då ska jag passa på att sova en massa.

Jag har inte velat skriva om detta tidigare då det har känts lite skamligt. Varför? Jag vet inte. För att det är äckligt. För att det känns smutsigt. Men vi är ju inga smutsiga människor. Kanske för att loppor förr spred sjukdomar som pest och tyfus. Men det här är ju verkligen inte vårt fel. Kanske hyresvärdens fel som inte verkar bry sig så mycket.

Jag hoppas verkligen att det försvinner snart. För jag känner mig helt hysterisk över detta. Jag sover dåligt och städar så mycket så ryggen värker. Vad gör man annars? Vi har redan slängt en massa. Nya huvudkuddar är t ex beställda.

Är det någon som har varit med om något liknande? Då får ni mer än gärna dela med er.

❤️Magdalena❤️

  • Livet

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
sillyme
sillyme,
Emma H
,

Vägglöss?? Eller har ni kollat det

sillyme
sillyme,

Det verkar inte vara vägglöss då det hoppar runt. Men har satt ut fällor för det också. Usch! 😞

nouw.com/sillyme
Susann,

Så jobbigt, hoppas det löser sig så lopperna försvinner.

zinnie.se
sillyme
sillyme,

Tack! ❤️

nouw.com/sillyme