Endometrios uppdatering!

Jag ringde Endometriosteamet vid 11 idag och pratade med barnmorskan. Klockan 14 ringde min läkare upp. Det var snabbt. Jag blev så förvånad. Hon är så bra. Jag är så glad att jag har kommit i kontakt med henne.

Vi kom överens om att jag skulle försöka hålla ut ett litet tag till med spiralen. Men eftersom jag har så mycket smärtor av den så ska jag få gå på smärtstillande i 2 veckor nu för att se sen om det känns bättre. Den 2 juni har jag haft den i 3 månader. Oftast lättar smärtorna då. Men för några stannar de kvar. Då är det kanske inte ett bra alternativ.

Jag ska också minska på Cerazette eftersom jag inte mår bra psykiskt av det. Det är minipiller. Jag tar två varje morgon men blöder ändå. Det är svårt att veta om det är Cerazette eller spiralen som gör det. Men jag ska i alla fall sänka och ta en tablett varje morgon i en månad och se om det blir någon skillnad. Om inte så ska jag sluta med även den. Det hoppas jag att jag kan göra. För jag vill må bra. Inte känna mig nedstämd hela tiden.

Jag ska även försöka öka Lyrican igen. Jag tar 50 mg x 3 just nu. Men ska försöka öka upp till 75 mg igen. Långsamt! Den är bra för långvarig nervsmärta. Jag tycker ju att jag har märkt skillnad tidigare. Men fick sänka igen då jag fick maginfluensa och jobbiga utsättningsbesvär med yrsel.

Idag har jag haft besök av en tjej som går sista året på gymnasiet. Hon skulle göra sitt gymnasiearbete och då skriva om Endometrios. Jättebra tycker jag och ville gärna ställa upp. Så det blev en liten intervju hemma i mitt kök. Jag kanske borde åka runt och informera på skolor om Endometrios. Fast jag är inte så bra på att hålla föreläsningar. Uh! Men det hade ju behövts. Kan man få betalt för det?

Hur många av mina läsare har Endometrios? Har ni någon behandling för det?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer