Endometrios & finbesök!

Igår så fick Edgar testa en body i storlek 74. Den satt perfekt. Dags att titta över hans kläder igen alltså. Han växer verkligen mycket nu.

Efter grötfrukosten så slappade vi lite. Jag kände mig extremt trött så gick och la mig en stund till. Det behövdes.

När jag vaknade så blev det mys igen.

Men vi fick inte slappa hur länge som helst. Dags att göra sig fin inför besök. Farmor Carin och Hans kom på fika. De skulle hämta Jonathan som har påsklov. Han skulle upp och filma lite i Ljungby. (Går Mediegymnasiet)

Här sitter Edgar och hänger. Visst ser han stor ut?

När jag och Jonas åt kvällsmat så fick Edgar äta lite olika frukter i matnappen. Mango, apelsin och kiwi. Mums mums! Vår lille fruktarian!!!

Endometrios

Sen ringde min Endometriosläkare. Hon är helt fantastisk att prata med. I 42 minuter pratade vi. Vi diskuterade min mens som verkade ha kommit igen. Så jag ska höja Cerazette (minipiller) med 2 piller/dag. Det går visst att bli fri från ägglossning. Någon läsare hävdade bestämt att det blev man inte alls det med spiral och minipiller. Men jag har båda så det ska visst gå. Det är vårt mål. För kan man göra så att ägglossningen försvinner så får man inte heller en mensblödning. Så det så!

Jag har bara haft min spiral sen den 2 mars så måste ge den ett tag till. Hon pratade om Synarela och Enanton. Men det vill jag verkligen inte gå på. Det är riktigt starka mediciner som stänger av ens egna hormonproduktion. De har jag gått på länge tidigare. Mår riktigt dåligt både fysiskt och psykiskt av dem. Får extrem kroppsvärk och känner mig extremt deprimerad. Usch och blä!

Jag fick sänka min Lyrica för mådde lite konstigt i huvudet på den. Kanske för att jag går på Oxycontin (morfin) också. Blev väldigt seg i huvudet och det kändes som att jag gick i dvala ibland. Lite som att vara mellan vaket och sovande tillstånd. Riktigt läskigt! Jag är en extrem kontrollmänniska så fick lite panik över det. Så det gjorde ju inte det bättre. Så nu tar jag 50 x 75 x 75 mg. Alltså 3 gånger om dagen.

Det bästa är att använda TENS, gå på yoga och KBT mot smärtor. TENS hyrde jag tidigare men var tvungen att lämna tillbaka. Medicinsk yoga går jag på hos sjukgymnasten i Endometriosteamet. KBT gick jag på under 2015 när jag mådde som sämst. Det borde jag nog börja på igen men kan tidigast få en remiss via vårdcentralen i augusti. Det måste ha gått 1 år sen senaste gången man var där. Ett riktigt dåligt beslut som politikerna kommit fram till.

Nästa steg är smärtrehab i Lund som jag skulle kunna få testa. Där får man gå i 5 veckor och träffa sjukgymnaster och en psykolog. Låter ju intressant. Men vi får se.


På kvällen tittade vi på något avsnitt iZombie tills jag själv kände mig som en zombie. Edgar somnade på Jonas först. Sen la vi honom i sin säng. Klarvaken och busig. Så han fick sova lite på mig. Sen la jag honom i sängen igen. Klarvaken och busig. Han fick lite mat. Sen fick han sova på Jonas igen. Återigen klarvaken så fort han hamnade i sängen. Busunge. Till slut somnade han själv i sängen. Han fick ligga därför själv och jag la mig i min säng. Då var jag trött. Zzzzzz. Gör era bebisar också så här? Det är något nytt han har börjat med.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Västen 😍
nouw.com/bolmgren
Sarah
,
Behövde du vara så hånande mot min kommentar? Du kanske inte vill att man kommenterar? Jag delade med mig av min info, för att kanske hjälpa dig. Du besvarade inte den kommentaren utan gör angrepp på mig istället? Så det så!? Sista gången jag kommenterat...hejdå
sillyme
sillyme,
Vad löjlig du är. Du kommenterade om något som fick mig att ifrågasätta min läkare. Det är inte ok. Man ska inte skriva saker man inte har någon aning om. Helst inte medicinska. Det kan vara jättefarligt ju. Förstår du inte konsekvenserna???
nouw.com/sillyme