En pysslig dag!

Idag har jag inte orkat eller känt för att gå ut. Det har ändå varit ok väder. Men jag har haft lite för ont idag. Då tycker jag inte det är värt att ge sig ut. Så jag och Edgar har haft en hemmadag.

Efter frukosten så kände jag mig lite pysslig. Jag kom på att jag hade fått en fingerfärg som vi glömt att testa. Så den fick åka fram. Edgar fick på sig ett sånt här förkläde som man trär på armarna. De är bra.

Jag målade Edgars ena hand så den blev helt grön. Wow, sa Edgar. Det var roligt att få måla på sig. Det brukar han inte få.

Sen fick han göra handavtryck på ett papper. Så fint det blev. Den här måste jag rama in och hänga upp på väggen.

När vi hade gjort många avtryck så fick Edgar också testa att måla på handen.

Det var nog roligast med själva målandet. Men han tyckte också att teckningen blev fin.

När vi kände oss nöjda så hängde vi upp teckningen på tork. Vi får väl se om vi kan hitta någon fin ram som passar.

När Edgar vilade så passade jag på att fortsätta med de här byxorna. Jag gjorde kantband av mudd för första gången som jag sydde på längs med fickorna. Det blev väl ok. Men lite svårt att få en snygg söm när man bara har en vanlig symaskin med vanlig nål. Jag ville egentligen ha en dubbel raksöm. Det finns en dekorsöm på min maskin men jag fick inte rätt på den. Jag får testa maskinen lite mer en annan dag när jag har mer tid. För jag hann inte göra mer än detta idag. Edgar sov i en timme.

Jag ska testa att stryka till de lite och se om det ser bättre ut. Sen ska de bara sys ihop och muddar ska på. De blir nog coola.

Efter vilan så tittade vi på Pettson & Findus igen. Favoriten just nu. Jag måste sy en tröja med Findus på. Jag hittade en body som Edgar hade som bebis med Findus på. Jag ska klippa ut den och sätta på en tröja som jag tänker sy. Men först måste jag ta med mig bodyn till en sybutik och försöka hitta ett tyg som matchar. Det går ju inte att se när man beställer från internet. Nackdelen med det.

Edgar! Kan du se glad ut?

Så här ser man väldigt glad ut. Ha ha!

Den här blev bättre. Busunge!!!

Dagens kläder:

Tröja från H&M.
Byxor som jag har sytt. Detta är favoriterna och jag är väldigt nöjd med de. Edgar gillar de väldigt mycket. Kul!!!

Vi har bakat cupcakes idag. Jag hittade inte mina spritsar så jag fick kladda ut frostingen. Men det blev väl ok det med. Jag blev lite besviken när vi var på Konsum igår. Jag hittade inte Oatly På mackan. Den är jättegod att ha i frostingen. Bara margarin och florsocker är sådär gott. Men jag tog i lite lakritspulver och kakao också. Vi får se om de får godkänt. Vi ska äta de när Jonas kommer hem.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

madresoltera
madresoltera,
Mitt barn gillar inte alls att pyssla, men teckna är något som går hem här flera gånger om dagen haha. Fint med handavtrycken ju 😃
nouw.com/madresoltera
sillyme
sillyme,
Det kanske kommer! 😜 Ja här åker pennor och kritor också fram ofta. 😍
nouw.com/sillyme
Vilken mysig dag ni verkar ha haft! Man måste inte gå ut varje dag även om vädret är skapligt, ibland är det skönt att hålla sig inne 😊
maddisenj.se
sillyme
sillyme,
Sant! Det finns mycket att göra inne också. 😍
nouw.com/sillyme
K
,
För att få dubbelsöm på vanlig maskin kan du skaffa en tvillingnål. För enklare bandkantning är en bandkantare bra att ha, fästs med häftmassa på din symaskin.
sillyme
sillyme,
Tack för tipset! Ska köpa en tvillingnål. 😊
nouw.com/sillyme