En kreativ dag!

Idag vaknade jag och kände att jag ville pyssla med något. Det gör mig glad för det är sällan jag har orken och lusten just nu. Så efter frukosten gick vi upp på ovanvåningen. Jag satte upp Edgars tält så han kunde sitta där och leka och läsa.

Jag började på byxorna med Babblarna på till Edgar. Det blev lite snävt med tyget och jag fick sitta och vända och vrida på det för att få det att räcka. Det fattades någon cm för att få det perfekt. Så typiskt. Edgar blev nyfiken på vad jag gjorde och försökte ta mina nålar och sax hela tiden vilket inte gjorde det lättare. Vi har ingen grind där uppe för trappan så jag fick sitta och titta så han inte var på väg ner hela tiden också.

Katten Soya hoppade upp på räcket och då ville Edgar också göra det och började klättra upp på saker. Då fick jag lite panik. Vi gick ner en runda och bytte blöja och sen gjorde vi ett försök till.

Edgar lekte med ett skepp av lego som storebrorsan byggt en gång. Så jag fick äntligen rätt på byxorna och kunde klippa ut tyget. Sen orkade jag inte mer just då.

Vi bakade en kladdkaka istället. Samma veganska som sist men jag tog i 2 tsk lakritspulver också och det blev supergott. Jag bröade formen också så den blev sådär knaprigt god i kanterna och kladdigt god i mitten. Det här är min favoritkaka just nu.

Vi smakade en liten bit och sen var det dags för Edgars vila. Den blev lite sen idag då vi vaknade så sent. Han fick sova mellan 15:30-17:00.

Då passade jag på att sy ihop byxorna. Så nu fattas det bara muddar i midjan och benen. Jag hade tänkt ta svarta muddar först men tror det får bli gröna istället.

Jag har varit helt inne i sysidor idag och letat runt efter fina tyger. Jag beställde dessa två till Edgar och gröna muddar. Ett mönster på en klänning till mig själv blev det också. Jag hade tur för just den sidan hade 15% rabatt till idag. Så det blev inte så dyrt. Jag beställde inget tyg till en klänning. Jag vill se mönstret först och fundera över vad jag vill ha. Det får bli ett billigt tyg först för första klänningen lär säkert inte bli perfekt. Även om den verkar enkel att sy.

Jag är så glad att jag äntligen har hittat en rolig hobby att pyssla med. Något som passar i mitt liv just nu.

Jonas kom hem runt 19:30 idag och då åt vi kvällsmat. Allt blev försenat idag. Men det gör inte så mycket. Vi har inget planerat till imorgon mer än att jag ska träna.

Edgar spelade gitarr för oss och sjöng bokstavssången. Han kan hela alfabetet nu. Han är så duktig på att sjunga också. Sätter tonerna bra. Så något musikaliskt har han ärvt av sin mamma och pappa.

Nu nattar Jonas Edgar och sen ska vi nog titta på en film om vi orkar.

Jag har kikat efter såna här vävda etiketter att sy fast på kläderna som jag syr. Jag tror det blir denna men jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

lilatanten
,
Stor bokstav på By och Silly
sillyme
sillyme,
Jag tyckte inte det blev lika snyggt! 😜
nouw.com/sillyme