En kontroll på gynakuten!

Hej mitt i natten!
Jag somnade när jag nattade Edgar så nu är jag pigg. Typiskt! Tur att jag inte har några måsten just nu.

Jag har fortfarande väldigt ont. Igår gjorde jag nog lite för mycket här hemma. Jag sydde klart en present till Jonas och började på en annan som jag inte orkade få klart. Det gör ont när jag sitter upp och går för mycket här hemma. Så idag har jag mest varit sängliggandes igen. Det är så tråkigt. Jag börjar bli uttråkad.

Jag har haft problem med att få tag på en läkare denna veckan. Jag mår dåligt i magen av de nya smärtstillande som jag fick efter operationen. Jag mår illa, har mycket magsmärtor och är väldigt dålig i magen. Det gör allt extra jobbigt. Helst när jag behöver gå på toaletten ofta. Jag får nämligen inte krysta för då finns det risk för framfall. Inte alls lätt att gå på toaletten alltså. Det gör ont och jag har svårt för att tömma tarmen. Vilket gör att det krampar och gör väldigt ont i mitt stora sår där inne. De tog bort livmodertappen också och har sytt ihop där inne. Så inte konstigt att det gör ont.

Sen när jag duschade igår så märkte jag att det är lite konstigt där nere. Det känns som efter förlossningen. Något buktar ut mot slidmynningen. Jag är skiträdd för framfall och blev lite orolig. Jag vet att det är normalt efter en förlossning men inte om det är normalt efter en sån här operation.

Så jag ringde sköterskan i Endometriosteamet idag. Hon skulle hjälpa mig att komma i kontakt med den här läkaren angående medicinen. Sen skulle hon fråga om jag behövde komma in för en undersökning.

Läkaren ringde. Hon var så trevlig när jag låg inne. Idag lät hon mest otrevlig och irriterad. Jag skulle inte få en annan medicin, alltså min gamla vanliga, för den skulle jag må likadant av. Men det har jag testat. Jag hade några hemma. Illamåendet och magknipen försvann direkt. Så det är det här ämnet Naloxon som min mage inte gillar. Men det ville läkaren inte alls lyssna på. Hon kunde skriva ut ett läkemedel mot illamående. Jag kände mig irriterad. Varför ta en tablett till när jag bara kan byta mot något som funkar bättre? Hon hade också sagt när jag låg inne att jag bara kunde ringa om jag behövde förnya ett recept. Så skulle hon göra det samma dag. Det hade hon helt glömt bort. Så jag fick påminna att jag behövde det för att kunna trappa ner. Mjaha, ok då. Hon verkade inte bry sig så mycket heller om min smärta och besvär. Att jag var lite orolig. Bara att jag kunde avvakta. Söka hjälp om det blev värre. Jag hatar när de säger så. Värre? Hur vet jag om och när det blir värre när det redan är illa? Jag orkade inte prata med henne kände jag. Jag hatar att bli ignorerad och inte lyssnad på.

Efteråt skrev jag ett meddelande till sköterskan i Endometriosteamet. Hon ringde upp efter en stund. Hon hade pratat med en läkare på gynakuten som tyckte att jag skulle komma in. Så kunde de se hur det såg ut där nere och hjälpa mig med smärtlindringen. Att det var bättre att kolla upp det så snart som möjligt och nära operationen. Så att jag inte gick med något i flera dagar och något var fel. Såklart! Så jag fick åka in.

Jag tog bussen dit för en stannar precis utanför oss. Det var väldigt dumt. Jag har ju svårt för att gå. Det gjorde så ont att jag höll på att kräkas. Så jag fick gå i snigelfart och det kändes som att jag aldrig skulle komma fram. Men det gjorde jag ju till slut. Då var jag helt svettig och illamående av smärtan.

De är så snälla på gynakuten och känner mig där nu. De ordnade en brits till mig direkt. Jag fick ligga i korridoren för där var fullt på rummet. Jag behövde bara vänta en liten stund. Sen kom en sköterska och pratade och tog prover. Alla prover såg bra ut i alla fall. Det tog inte så lång tid heller innan jag fick träffa en läkare. Kanske en timme.

Läkaren hade läst igenom min journal och förstod vad mitt problem var. Så hon ville kolla hur det såg ut direkt. Det var bara svullet och såg annars bra ut. Det är svullnaden som jag känner när jag går. Inget hade åkt ut. Puh! Tur det! Ibland kan min tarm bukta in lite. Men hon trodde inte att det var det heller. Hon undersökte snabbt och försiktigt. Sen fick jag med mig smärtlindring hem av den gamla vanliga medicinen istället. Så slipper jag ta av den andra i helgen. På måndag får min Endometriosläkare hjälpa mig istället. Läkaren på gynavdelningen kommer jag inte att kontakta mer.

Det sista den här trevliga läkaren på gynakuten sa var att nu tar du det lugnt i helgen. Yes!!! Jag ska försöka.

Efteråt fick jag vänta en stund på att få med mig medicinerna. Då hade jag så galet ont. Kunde inte sitta upp. Så la mig på britsen igen en stund. Jag fick en snabbverkande smärtstillande innan jag skulle gå. Så jag skulle klara av att ta mig hem. Det var snällt.

När jag kom ut så kom jag på att de ju har en sjukhusbuss som kör runt på sjukhusområdet. Den kom efter en liten stund. Näst sista turen för dagen. Så där hade jag tur. För jag kunde verkligen inte gå till min buss. Min buss kom efter några minuter. Det blev en skumpig och jobbig tur hem. Det var mycket folk. Så jag fick sitta bredvid någon. Det gillar jag inte att göra i dessa tider. Jag ska försöka undvika för mycket folk nu när jag är nyopererad och mer mottaglig för virus.

När jag kom hem så var jag helt slut. Fick lägga mig i sängen igen. Stackars Jonas som fyllde år fick en tråkig dag. Fast vi åt sushi och tittade på film sen. Vi får ta igen det en annan dag. Hans presenter hade inte hunnit komma heller. Allt är försenat just nu och fortfarande. Jag som trodde att det hade blivit bättre.

Nu ska jag snart försöka sova igen. Om bara smärtan kan lägga sig lite.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Sassa
,
Du tänker inte att doktorn vill få dig ur ditt beroende, och därför inte skriver ut medicin av narkotikakaraktär? Du måste ju dra ner på medicin nu när dina problem är borta. Kräver ju att du biter i det sura äpplet ett tag. Be inte om mer narkotika nu utan kämpa på
sillyme
sillyme,
Jag önskar att det hade varit så enkelt med en operation. Att smärtan försvann direkt och att man blev av med alla besvär. Men så är det tyvärr inte. Om jag nu måste förklara mig, som vissa av er läsare tycker, så behövde jag denna medicin för att kunna trappa ned. Målet är att bli fri från så många mediciner som möjligt.
nouw.com/sillyme
Dr. A
,
Verkar konstigt att du får Naloxon mot smärta! Det är ju ett preparat som har ett helt annat användningsområde.
sillyme
sillyme,
Hade du varit en riktigt läkare så hade du förstått varför man använder Naloxon i vissa smärtstillande. 😜
nouw.com/sillyme
Dr.A
,
Jag är en riktig doktor. Det betyder emellertid inte att jag alltid är överens med mina kollegor om hur man bör lägga upp en behandling - och de är inte alltid överens med mig. Det blir ofta väldigt tydligt när det kommer till morfinpreparat och benzodiazepiner och preparat som liknar dem. Vissa är väldigt generösa (kanske till och med alltför generösa) medan andra är (mycket) återhållsamma och allt däremellan.

Du ifrågasatte själv behandlingen med Naxolon, och jag instämde - det är inte en medicin jag själv skulle ha förskrivit i det här läget. Naxolon kan i vissa fall frånta opiater dess verkan, och det vore mindre lyckat i detta sammanhang, vill jag hävda. Om du dessutom mår illa av dem (vilket i och för sig är en känd biverkning) finns ytterligare anledning att överväga annan medicinering.
sillyme
sillyme,
Intressant! Så det är därför som jag inte har fått så bra effekt då? Jag har tjatat och tjatat och har äntligen fått byta till mitt gamla vanliga morfin. Ska trappa ut det nu. Känns bättre när illamåendet och alla jobbiga magsmärtor försvann. Riktigt jobbigt som nyopererad. 🙂
nouw.com/sillyme
sillyme
sillyme,
Det är förresten Targiniq som jag fick efter operation. Det innehåller både Oxycontin och Naloxon. Konstigt läkemedel då. Men jag förstår varför man får det efter OP. Läkarna tänker att man inte ska bli förstoppad.
nouw.com/sillyme
Dr. A
,
Jag skulle i detta läge förskriva Oxycontin eller Oxynorm i kombination med Lactulos, detta på grund av att Naloxon kan dämpa effekten av morfinpreparatet.
sillyme
sillyme,
Tack för hjälpen! Jag har fått tillbaka Oxycontin igen. 🙂
nouw.com/sillyme
sillyme
sillyme,
Samt tar Movicol. Får ont i magen av Lactulos.
nouw.com/sillyme