En hälsosammare start!

Jag har bestämt mig för att försöka äta mer hälsosamt igen. Sen jag blev mamma till Edgar så har jag helt struntat i mig själv. Jag äter extremt dåligt och frossar i kolhydrater för att få så mycket energi som möjligt. Men det är ju helt fel att tänka så. Helst de snabba kolhydraterna som det ofta blir gör ju att blodsockret svänger mycket upp och ner. Det ger bara tillfällig energi för att sen göra tröttheten ännu värre.

Hur ska jag äta då?

Jag tänker göra en nyttig smoothie varje dag till mellis med lite allt möjligt i. Idag gjorde jag en med banan, hallon, avokado, grönkål, yoghurt, ärtprotein med choklad och havremjölk. Den blev jättegod! Edgar gillade också den. Så det är ett bra sätt att få i sig av lite allt möjligt frukt & grönt. Jag vill också göra en nyttig juice som vi kan njuta av till efterrätt efter middagen. Där kan man också ha i lite allt möjligt. En favorit är fänkål.

Sen ska jag sluta köpa godis. Eller åtminstone endast äta det en dag i veckan. Försöka göra lite nyttigare godis eller äta frukt istället. Kanske lyxa till det med en fin mörk choklad istället för de där mjölkchokladen som jag trycker i mig i ett nafs.

Jag vill se om det ger något resultat på vikten. Om sockret gör att jag står still på vågen. För om jag börjar äta mer hälsosamt så kommer jag att orka mer. T om träna kanske. Ut och gå promenader varje dag i alla fall. Ut och cykla sen när det blir vår.

Just nu väger jag 69 kg. Det är 4 kg mer än vad jag vägde innan jag blev gravid. Det är kanske inte så farligt egentligen. Men mitt BMI visar på övervikt och det vill jag komma ifrån. Mitt mål är att väga 60 kg igen. Då mår jag som bäst.

Slutar jag äta laktos (som jag är intolerant mot) och vitt socker så kommer antagligen magen att bli plattare också. Kanske smärtorna känns mindre då. Det är något jag vill testa i alla fall.

Jag vill inte börja med någon diet. För jag vill kunna njuta av den mat jag tycker om. Men kanske försöka äta mindre och oftare istället. Det mår jag bäst av.

Hur äter ni för att må bäst?

Någon som vill vara med på att äta hälsosammare så vi kan peppa varandra? Kanske skriva ett inlägg i veckan om hur energin är och om vikten går nedåt?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer