En fråga?

Ni som ger era barn ersättning... Hur länge har ni gjort det? Är det ok att ge välling istället nu vid 1 års ålder?

Berätta gärna hur ni tänker och gör! 😍

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Kimzetterstrand
Kimzetterstrand,
min lilla börja med välling vid 5 månader; om inte innan. hon spydde bara av ersättning så det var inte lönt att ge de. men vid 1 tycker jag absolut att det är ok. min stora fick det runt ett.
nouw.com/kimzetterstrand
Jennysvardag
Jennysvardag,
Jag har gett Loui välling sen han var 6 månader 😊 för att vänja Loui så bytte jag ut ett av måtten till välling 😊
nouw.com/jennysvardag
ByOias
ByOias,
Jag gav mina barn ersättning till och med att de var straxt före året, så länge han äter så att han inte verkar hungrig och att han får energibehovet tillgodosett så är det bara att dumpa flaskan 😉
nouw.com/byoias
Mysfamiljen
Mysfamiljen,
Med sonen gav vi välling. Han gillade vällingen bättre än ersättning, därför fick han det. Han var så liten/smal så vi kände att det var bra om han gillade det. Däremot sägs det ju att det är onödigt. Med dottern nu fortsätter vi att ge ersättning, inte välling. Hon har alltid varit kräsen och nu när hon gillar ersättningen finns det ingen bra anledning att truga med välling. Så känner vi, men det är bara våra åsikter. Många tycker och tänker väldigt starkt och olika kring välling. Gör precis vad ni känner och är bäst för er!
nouw.com/mysfamiljen
Ovaddad
Ovaddad,
vi har kört välling sen 8 månader, en flaska på kvällen. otto får fortfarande ngn flaska på morgonen men då är det ersättning. bvc sa att man kan tänka som så att välling är som i gröt i mättnas (alltså mer än ersättning tex)
nouw.com/ovaddad
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Livia började med välling på kvällen vid 5.5 månaders åldern. Ersättning ger jag knappt, max en gång om dagen när inget annat duger.
nouw.com/jeenyrosen
En Malin
,
Jag är en av dom som har starka åsikter om välling.... 😉
Alltså har jag inte gett nån välling till ungarna, bara ersättning (eftersom bröstmjölken inte räckt, annars hade jag valt det). Men tycker att om ungarna äter bra av annan mat, så finns det ingen anledning att ge välling.
sillyme
sillyme,
Jag var kanske lite otydlig! Han har fått välling på kvällen länge nu men ersättning på eftermiddagen innan vila. Så vi tänker att man kan skippa ersättningen där och ge välling då också. 😄
nouw.com/sillyme
En Malin
,
Ni gör vad som funkar bäst på Edgar, ni får väl prova er fram? 😊
Men som svar på frågan hur länger jag gett ersättning, så fram till ca 1,5 års ålder (eller när dom börjat förskolan). Sonen får nu en slurk vanlig komjök (3%) på kvällen, mest som en nervarvningsrutin. Minns inte riktigt när vi slutade med det med dottern, men hon hann nog bli en 3-4 år.