Eksem!

Edgar har fått en massa eksem. Det började på magen. Nu har han på armar och ben också. Det verkar klia mycket. Så jag kontaktade BVC.

Det kan bero på att han varit sjuk mycket och immunförsvaret är lite dåligt. Jag funderar annars på om vi bytt tvättmedel eller något. Vi brukar ha ett som är rekommenderat av astma & allergiförbundet. Men nu har vi ett parfymfritt från Coop. Det är kanske inte lika bra. Sen är det något skumt med Edgars kläder. De luktar unket när de legat i hans låda. Kan det vara tvättmedlet? Det luktar som gammal såpa. Starkt. Kanske det är det han reagerar på? Vi får byta tillbaka till det andra tvättmedlet igen.

Är detta eksem något ni känner igen? Vad tror ni det beror på?

Vi ska smörja mycket med en parfymfri kräm så nu har vi köpt Miniderm. Den är bra! Det får inte bli torrt. Han får heller inte bada för ofta. Ibland blir det varje dag. De rekommenderar egentligen bara ett bad i veckan. Det funkar ju inte. Men var 2-3 dag får det bli. Hur ofta badar era små?

Har det inte blivit bättre till nästa vecka så ska vi dit när de har drop-in. Så då kan vi passa på att väga och mäta honom också. Jag vägde honom med vår våg. Jag höll honom först och vägde och sen vägde jag mig själv. Då vägde han 9,5 kg.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Oj! va bra att du kontaktade bvc, för det ser inte så trevligt ut. Livia badar max 3 ggr i veckan, ibland mer eller mindre det beror på om hon har kladdat mycket.
nouw.com/jeenyrosen
sillyme
sillyme,
det kliar överallt på mig bara jag ser det! 😬
nouw.com/sillyme
Lii76
Lii76,
Mina söner hade precis så när de hde tredagarsFeber, googla det så får du mer info. Hoppas det försvinner snabbt💕
nouw.com/lii76
sillyme
sillyme,
han har ingen feber alls. 😬
nouw.com/sillyme
E
,
Här badas det 1-2 ggr/vecka 😊
sillyme
sillyme,
Får nog börja med det! Men han älskar ju att bada. 😍
nouw.com/sillyme
NärLivetVänderBlad
NärLivetVänderBlad,
Jag tycker det ser ut som något han reagerar mot. Skulle prova ett annat tvättmedel.
nouw.com/närlivetvänderblad
NärLivetVänderBlad
NärLivetVänderBlad,
Jag tycker det set ut som han reagerar på något. Skulle byta till ett annat tvättmedel.
nouw.com/närlivetvänderblad
sillyme
sillyme,
Ja vi får nog testa det! 😊
nouw.com/sillyme
Karin
,
Om du misstänker tvättmedlet kan du ju alltid prova att göra en extra sköljning av tvätten innan du tar ut den, om det är så att det finns tvättmedelsrester kvar i kläderna.
sillyme
sillyme,
Ja det är ju en idé! 😊
nouw.com/sillyme
En Malin
,

Kan vara nån slags virus som härjar runt bara. Mina ungar har fått sånna prickar nån gång, fick då det svaret av bvc och att det skulle försvinna av sig själv, vilket det gjorde. Mina små bus badar en gång per vecka, det är vår söndagsrutin. Så har det varit sen dom var färska. Sen får man ju ta nån extra omgång om det uppstår behov (lerig pöl, bajsexplotion, etc)....