Edgars vegetariska favoriter!

Jag tänkte att jag ska börja skriva mer om vad Edgar äter för mat. Vi äter vegetarisk kost och det kanske kan vara intressant att läsa om vad vi äter. Många barn tycker inte om kött så då kan vegetariska produkter vara ett alternativ. Men många vet kanske inte vad som finns. Det finns mängder.

Dessa två är Edgars favoriter just nu då han gillar att plocka maten med händerna själv.

Sojakorv från Hälsans Kök. Det är bara att steka eller koka de och skära i mindre bitar. Men försök att undvika slantar då de lättare kan fastna i halsen.

Korv kan man ha till mycket. Just vegetarisk korv känns 1000 gånger bättre och nyttigare att äta än köttkorv. Vill man inte att sitt barn ska äta sojaprodukter så finns det även korv gjord på Quorn.

Edgar äter mest utav korven om vi serverar honom det med annat. Just denna smakar mycket så det är nog därför. Den har den där typiska kryddningen för korv så det nästan är omöjligt att smaka skillnad på den och köttkorv.

En annan favorit Edgar har just nu är Quornbitar. Man kan antingen steka de eller laga i ugn. Jag brukar hälla på lite vatten om jag steker de så blir de lite mjukare och saftigare. Man kan tillsätta valfri kryddning då de är okryddade. Edgar gillar färsk (eller fryst) basilika. Vill man ha de lite salta så kan man hälla på lite japansk soja.

Sen skär jag de i mindre bitar. Quorn kan man ha till det mesta och det finns i olika varianter.

❤️Magdalena❤️

  • Barnmat

Gillar

Kommentarer

E
,
Vår pys kände tyvärr skillnad på korv och sojakorv :-/
sillyme
sillyme,
Jaså! Vi har t om lurat hundar! 😹
nouw.com/sillyme