Edgar & det brutna benet!

Som ni flesta säkert redan läst så bröt Edgar benet förra veckan. Något som har gett mig så mycket ångest. Jag visste inte att deras skelett var så skört så att benet kunde brytas mitt av. Men just denna fraktur på underbenet är tydligen vanlig hos små barn. Den kallas Toddler Fraktur. Den är alltså så vanlig att den har fått ett eget namn.

Det har nu gått en vecka sen det hände. Imorgon har han haft sitt gips i en vecka av tre. Han verkar inte ha så ont längre som tur är. Kryper rundor som vanligt och står lite ibland. Han stödjer lite försiktigt på det benet. Så han har nog lärt sig hur han ska göra. Men ibland blir han för ivrig och tänker sig inte för. Som t ex igår när han släppte händerna och ville stå själv. Då gjorde det ont och han blev ledsen.

Det var här det hände. Edgar tycker det är kul att klättra. I början var jag snabb och tog bort honom eller satt bredvid. Men sen så har jag släppt det lite lite åt gången. Att låta honom få leka själv utan att jag är på honom och håller koll hela tiden. För det kan man ju inte vara. Barn trillar och slår sig och lär sig med tiden hur man kan och inte kan göra. Om jag står och passar på honom hela tiden så gör han ju inte det.

Jag hade lagt mig för att vila när det hände. Jonas satt i soffan och Edgar lekte som vanligt i sin hörna. Han klättrade upp på ena väskan vilket han också brukar göra. Då säger vi till honom att vara försiktig. Men tydligen så tappade han balansen och trillade. Det är max 15 cm högt. Kanske han landade på något och slog i benet. Vi vet inte exakt hur det gick till för det gick så snabbt. Jag rusade ut och Edgar var så ledsen. Vi hade aldrig hört och sett honom så här så anade att han hade slagit sig mer än vanligt. Men att det var så här illa kunde vi inte tro. Jag har fortfarande svårt för att förstå vad som hänt. Jag tycker så synd om honom och önskar att jag hade varit där och passat på honom.

Nu kommer jag inte att våga lämna honom en sekund längre. Väskorna ska bort och vi ska köpa fler lådor som han kan ha leksakerna i. Allt som han kan klättra upp på måste bort. Det får inte hända igen!!!

Hans kompisar får rita på gipset eller så får jag försöka mig på något konstnärligt. Det kanske han tycker är kul!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

E
,
Tyvärr hjälper det nog inte att plocka bort allt. De kan ju tyvärr stå och ramla utan att ha klättrat :-/ snart börjar han ju kanskes gå och då blir det en del fall tyvärr 😲 men förstår att niblir oroliga
sillyme
sillyme,
Sant! Det går ju inte att undvika! 😕
nouw.com/sillyme