Dubbelgos & Edgar äter själv!

Dubbelgos hos pappa Jonas! 😻

Igår vilade jag ryggen så mycket jag kunde. Behövde avlasta den lite för att orka med helgen när jag ska vara själv med Edgar.

Soya gillar att gosa. Det går bra även om Edgar är hos en. De kommer nog att bli kompisar de två. De har redan börjat busa lite. Soya är en rastlös katt som behöver mycket bus. Så nu när Edgar börjat krypa efter henne så tycker hon det är kul.

Bus i lekhörnan!

Det är otroligt skönt att ha en plats för alla leksaker. Men det betyder ju inte att de stannar där. Men ändå! Det blir en liten utmaning för Edgar att plocka ut leksakerna själv från korgen. Det lär väl dröja innan han plockar undan efter sig själv. 😂

Jag blev så glad för Everydaybaby hade lagt ut mina bilder i sin händelse på Instagram. Tack! 😍 Jag får ta fler bilder när Edgar använder den nappflaskan.

Nu kan Edgar äta själv från en klämmis. Men man får ha lite koll så det inte kommer över hela honom. För det är ju inte bara gott att äta. Det är roligt också! Han har börjat med något nytt när han äter klämmis. Så fort han får in det i munnen så ska det pruttas ut igen. Så ja, det blir klämmis överallt. Busunge!!!

Vi gjorde inte så mycket igår. Det blåste en del så det kändes inte så lockande att gå ut. Jag ville ju vila också vilket jag fick. Det tackar jag min fina man för. 😍

Till middag gjorde jag pasta med ostsås och sojabollar. Edgar fick något annat men vägrade att äta det. Han vill äta samma som oss nu. Han har bra koll! Så han fick smaka lite. Jag är så orolig för det där med saltet. I färdiga vegetariska rätter är det rätt mycket salt i. Så vi försöker undvika att ge honom det. Men det är svårt. Hur gör ni?

På kvällen när Edgar somnat så tittade vi på film. Jag var så trött och hade lite migrän som inte ville ge sig så jag la mig i tid för en gång skull. Men hade lite svårt för att somna för ryggen bråkar. Skulle vilja ha en ny kudde.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

En Malin
,
Innan ungarna fyllde ett så brukade jag lägga undan en portion i matskålen, och sen saltade jag efteråt. Jag brukar inte köpa färdiga vegorätter, så där har jag inga tips, tyvärr...
sillyme
sillyme,
Ja så gör vi också ibland! 😄
nouw.com/sillyme
Eli
,
Enligt 1177.se ska de inte äta "för mycket" salt och man blir undvika att salta extra. Det tolkar jag som att salt är ok, men man behöver inte salta mer på tallriken. Min 7-månaders icsi- kille äter nästan allt vi äter. Idag gjorde jag potatismos och saltade lite och kryddade som vanligt. Fiskpinnar och kokta morötter i lättsaltat vatten fick han till. Edgar är ju dessutom äldre. Tänk dig att han skulle börja på förskolan på sin ettårsdag. Då skulle han bli serverad fullt saltad mat, spenat och allt sånt direkt. Det är ju inte så att de magiskt tål allt just över natten de fyller ett, utan det är ju en mognad av tarmar och mage. Så trappa du upp och ge honom fulla portioner av er mat om han vill ha.
sillyme
sillyme,
Det har ju inte med tarmarna att göra utan njurarna som inte är färdigutvecklade.
nouw.com/sillyme
Stina
,
Låt honom äta er mat! Tydligen bara en myt om njurarna... – Det finns ingen forskning som visar på att det skulle vara skadligt för ett friskt barn under ett år att äta salt eller att de inte skulle kunna reglera saltbalansen på rätt sätt. Livsmedelsverket saknar belägg för sina rekommendationer, säger Agnes Wold, professor vid Göteborgs universitet.

Även barnläkaren Cecilia Chrapkowska ifrågasätter rekommendationerna.

– Den forskning jag hittills har hittat ger inget stöd för att det är farligt för 4-6 månader gamla spädbarn att få broccolipuré kokad i lättsaltat vatten eller parmesanost på sin pasta, säger Cecilia Chrapkowska, specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin.


sillyme
sillyme,
Jag har också läst om det men vi väljer ändå att avvakta lite till. 😄
nouw.com/sillyme