Djur har också känslor!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 17 - Gillar du inte kött eller tycker du synd om djuren?

Denna fråga tycker jag är fruktansvärt provocerande. Oftast svarar jag att jag inte tycker om kött. För det är på något sätt mer acceptabelt. Men det är också sant.

Redan som liten vägrade jag att äta kött för jag tyckte inte om det. Det tog väl ett tag innan jag förstod vad kött var. Men jag minns fortfarande när mina föräldrar stod i köket och styckade upp en gris. Det tyckte jag inte om. Min mamma kokade en buljong tror jag och sa att jag inte fick lyfta på locket. Jag var för nyfiken och gjorde det i alla fall och fick då se två ögon ligga och simma där i. Detta är ett starkt minne jag har. Eller när min syster hade slaktat sina gäss. De var mina kompisarna och jag hade både lekt med dem och gett dem namn. Jag vägrade äta den där gåsen sen. Där började jag nog avstå mer medvetet från kött. Jag tycker det är viktigt att berätta för sina barn vad kött är för något och var det kommer ifrån. Några barn har inga problem med det utan ser det som naturligt. Sen har vi "såna som mig" som ser det som något onaturligt.

Saken är den att jag är en extrem djurvän. Jag kan inte ens döda en fluga. Även om den irriterar mig. Jag släpper hellre ut den. Spindlar som jag är väldigt rädd för (av någon konstig anledning) dödar jag inte heller. Jag tar ett glas och papper och fångar den med darriga händer och släpper ut den på balkongen samt blir ledsen när min man tar dem och spolar ner dem i toaletten.

Så ja, jag tycker faktiskt "synd om" djuren också. Eller jag tycker mer att de har lika stor rätt som oss att få leva på denna jord.

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Christina
,
Jag kan inte heller döda spindlar eller flugor, jag släpper ut dom (däremot så gillar jag inte mjölbaggar och sånt som invaderar mat). Jag lär även min äldsta son att alla djur har känslor och att det inte är rätt döda en spindel, trots det äter han kött. Jag berättar också vad kött är och varför jag inte äter det. Men jag tror inte riktigt han har kopplat att kött har varit levande djur... Han älskar djur och hans favoritfåglar är stadsduvor (av alla som finns 😄).