Det här med vilan!

Edgar brukar vila två gånger under dagen. En på förmiddagen och en på eftermiddagen. Det kvittar hur trött han är. Han blir alltid sur och bråkar när det är dags. Om han inte vilar så blir han övertrött och det blir bara ännu jobbigare.

Vi brukar låta Edgar ligga hos oss i sängen. Antingen på oss eller bredvid. Mysa nära. Men det tar ett tag innan han går med på det. Det finns så mycket annat som måste göras innan. Dra i blomman. Ta mina grejer på sängbordet. Rota lite i tvättkorgarna. Allt utom att vila.

Hur brukar ni göra? Hur mycket sover era små? Har ni några tips för att slippa bråka en timme innan han går med på att vila? Det känns som att det är det enda vi gör.

Är han kanske understimulerad? Jag borde kanske försöka komma ut med honom lite varje dag.

❤️Magdalena❤️

  • Sömn

Gillar

Kommentarer

Sassa
,
Vadå går du inte ut med han dagligen???
sillyme
sillyme,
Nope! vi kommer inte ut när vi är själva tyvärr. 😟
nouw.com/sillyme
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
en vila om dagen, max 2h på dagis och då brukar hon vila 12-14, samma när hon är hemma. Vi är inte heller ute med livia varje dag, finns mycket mer som man kan göra inomhus. Sen går vi upp vid 7, så hon hinner bli trött. Så försök med en vila om dagen, så är han nog trött tidigt ❤️
nouw.com/jeenyrosen
sillyme
sillyme,
Får kanske börja med en vila. Vänta lite på förmiddagen. 😍
nouw.com/sillyme
E
,
Vår pys sov två ggr om dagen fram till för ngn månad sedan. Vi ändrade då till en gång per dag istället. Mindre gnäll och mer vuxentid. Han vaknar ca 07, sover ca 12-14, och somnar sedan för natten kl 20 😊
sillyme
sillyme,
Det låter ju toppen! 😊
nouw.com/sillyme
Ulrika
,
Min tös som är lika gammal som din E har börjat sova en gång/dag nu, efter lunchen. Antingen i vagnen när vi är ute eller inomhus. Då sätter jag ner henne i spjälsängen och så sitter jag bredvid sängen (och kollar på Netflix på datorn) . Jag är så tråkig som möjligt och hon snor runt i sängen . Ibland tar det tio minuter innan hon lägger sig ner och somnar, ibland en halvtimme. Ibland inte alls...😉 Somnar ho inte är det ingen katastrof tycker jag, hon tar igen det en annan dag. Tror verkligen inte E är understimulerad, han har nog bara börjat visa att han har en egen vilja. Precis som det ska vara! Kram.
sillyme
sillyme,
Jo en egen vilja har han verkligen nu. Så det hör nog till. Får testa att lägga honom i sin säng direkt. 😊
nouw.com/sillyme
Julia
,
min son började sova en gång om dagen vid ca 14/15 mån. Då började han sova mer sammanhängande i ca två till tre timmar. Men det varierar ju hur länge barn sover två ggr, tror min äldre son gjorde det till ca 1,5 år. Men att testa en gång kanske skulle bryta mönstret att nattningarna tar så lång tid, låter så jobbigt. Vi går alltid ut med honom i vagn så har inga knep för inomhus annars är vagn ett bra sätt att få de att somna tycker jag.
sillyme
sillyme,
Vår son vägrar sova ute i vagnen. Där är för mycket att titta på. 😂 Men vi får testa med en vila igen. 😊
nouw.com/sillyme
Kassie
,
på en sömnsida står det att det bör räcka med en tupplur per dag från 14 mån, är säkert olika såklart men kanske värt att prova?
Kassie
,
oj råkade skicka innan jag skrivit klart... 🙈 vår 10 månaders kan bara somna om vi bär runt honom i sele, flera som tycker vi skömmer bort honom men han kommer snabbt ner i varv på det sättet så tänker han behöver det ett tag till. lite protester kan det såklsrt bli.. sörskilt om han börjat bli övertrött. Sen märker vi också att de dagar han varit på öppna förskolan eller tröffat folk osv så sover han bättre och är nöjdare... Kan ni inte köpa en sulky som är lätt att bära ner en våning och fälla upp för de dagar du är själv? Kan ju vara användbart i många år!
sillyme
sillyme,
Vi får nog köpa en sulky ja. smidigt om man bara ska till parken. Vi får testa med en vila. 😊
nouw.com/sillyme