Det där med Förskola!

Jag tänker mycket på Förskola till Edgar nu. Men jag känner mig inte redo. Det skrämmer mig enormt mycket att lämna honom till någon man inte känner. Sen vill jag inte missa något i hans utveckling heller. Men samtidigt vet jag att det skulle vara bra för honom just för utvecklingens skull.

Hur gammalt var ert barn när det började på förskola?

Vi måste sätta oss ner och gå igenom vad det finns för förskolor här. Vad vill vi att Edgar ska gå på? En vanlig kommunal, Montessori eller kanske hos ett föräldrakooperativ? Det är så svårt!!! Hur tänker ni?

Sen hade det ju varit roligt om han kunde gå med sina kompisar. Men det är kanske svårt att få till? I Malmö är det ca 4 månaders kö. Ska man då behöva slåss om platserna med sina vänner? Det känns ju inte heller så kul.

Vad bör man tänka på när man väljer förskola? Vad har ni för tips?

Jag tycker det är så svårt att välja en förskola nu när jag är arbetslös. Tänk om den inte fungerar så bra sen när jag får jobb. Är det lätt att byta då? Men det känns ju tråkigt för Edgar.

Det bästa är väl att boka in möten på olika förskolor så vi kan komma och hälsa på. Då kan man känna av personalen lite och omgivningen.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Christina
,
nåt att tänka på med kommunal förskola i Malmö är att man kan önska plats på ett antal förskolor men det är ingen garanti att få plats där. Vi fick plats ca 10 min gångväg från vårt hem men den ligger åt fel håll från skolan där storebror går så det tar ca 30 min extra när man lämnar och hämtar. Har man otur kan man få en plats ännu längre bort än vad man önskar 😕
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
livia började när hon va 1 år och 1 vecka. Livia går på ett föräldrarkooperativt förskola utanför staffanstorp, trivs som fisken i havet.
nouw.com/jeenyrosen
Ulvelotta
Ulvelotta,

Gå på föräldrabesök! Känn in hur stämningen är på de olika alternativen. Lyssna med vänner, läs på nätet för alla förskolor brukar göra sk brukar undersökningar en gång om året. Simon började när han var 13 mån. Vi hade inte råd att vara hemma. Han älskade förskolan. Och jag som jobbar inom den tycker att 14-18 mån är en bra ålder. Självklart är föräldrarna alltid bäst, men ett barn behöver det sociala samspelet också. Du anar inte hur mycket E kommer att utvecklas.. lycka till

nouw.com/ulvelotta
Monica
,

Min dotter började på förskola två månader innan hon fyllde fyra år. Min son två månader innan han fyllde tre år.

Sassa
,
Att VÄLJA? Man får önska men i Malmö spelar det absolut ingen roll. Du blir tilldelad den plats som finns. Tackar ni nej får ni ställa om er i kön. Min son fick plats 7km hemifrån...
Malla
,
hur ska ni komma till fo
Malla
,
hur ska ni komma till forskolan? bil, cyckel, vagn?
sillyme
sillyme,
Det beror på var vi får en plats och var jag får ett jobb. 😊
nouw.com/sillyme
K
,

Mina barn har börjat när de var 3, vi testade vid 2,5 men fick världens sämsta inskolning så barnen blev väldigt otrygga på fsk och ville absolut inte gå dit. Vi bytte fsk och den nya var det absolut inga problem att skola in på. Skulle ha barnet hemma om det är så du vill ha det och inte jobbar. Är så kort tid de är små så bättre ta vara på den tiden än lämna bort dem om man inte behöver.

sillyme
sillyme,
Ja det är ju så jag känner! Man vill ta tillvara på tiden. den går så fort ändå. 😊
nouw.com/sillyme
Sassa
,
Men man kan ju inte få ersättning från a kassan om man inte har barnomsorg till barnet och då alltså inte heller kan jobba. Så i den endan måste du ju börja. Du jan ju inte jobba utan förskoleplats. Sen, visst löser ni det ibland att ni kan avlösa varandra hemma så han inte behöver gå på fsk varje dag. Men ordnad barnomsorg är en förutsättning för att kunna jobba på de jobb man söker via ex arbetsförmedlingen.
Kassie
,
flera barnpsykologer menar att man inte alls måste ha barnen på förskola för deras utvecklings skull, att de hat det bäst med sina trygga föräldrar fram till 3 år, SEN kan se ha behov av förskola. innan är det föräldrarna som har behovet för att kunna jobba. Så stressa inte ❤️ följ din instinkt om du kan!