Det där med Förskola!

Jag tänker mycket på Förskola till Edgar nu. Men jag känner mig inte redo. Det skrämmer mig enormt mycket att lämna honom till någon man inte känner. Sen vill jag inte missa något i hans utveckling heller. Men samtidigt vet jag att det skulle vara bra för honom just för utvecklingens skull.

Hur gammalt var ert barn när det började på förskola?

Vi måste sätta oss ner och gå igenom vad det finns för förskolor här. Vad vill vi att Edgar ska gå på? En vanlig kommunal, Montessori eller kanske hos ett föräldrakooperativ? Det är så svårt!!! Hur tänker ni?

Sen hade det ju varit roligt om han kunde gå med sina kompisar. Men det är kanske svårt att få till? I Malmö är det ca 4 månaders kö. Ska man då behöva slåss om platserna med sina vänner? Det känns ju inte heller så kul.

Vad bör man tänka på när man väljer förskola? Vad har ni för tips?

Jag tycker det är så svårt att välja en förskola nu när jag är arbetslös. Tänk om den inte fungerar så bra sen när jag får jobb. Är det lätt att byta då? Men det känns ju tråkigt för Edgar.

Det bästa är väl att boka in möten på olika förskolor så vi kan komma och hälsa på. Då kan man känna av personalen lite och omgivningen.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Sassa
Sassa,
Men man kan ju inte få ersättning från a kassan om man inte har barnomsorg till barnet och då alltså inte heller kan jobba. Så i den endan måste du ju börja. Du jan ju inte jobba utan förskoleplats. Sen, visst löser ni det ibland att ni kan avlösa varandra hemma så han inte behöver gå på fsk varje dag. Men ordnad barnomsorg är en förutsättning för att kunna jobba på de jobb man söker via ex arbetsförmedlingen.
Kassie
Kassie,
flera barnpsykologer menar att man inte alls måste ha barnen på förskola för deras utvecklings skull, att de hat det bäst med sina trygga föräldrar fram till 3 år, SEN kan se ha behov av förskola. innan är det föräldrarna som har behovet för att kunna jobba. Så stressa inte ❤️ följ din instinkt om du kan!
IP: 82.99.3.229