Det är inte roligt att behöva plocka i maten!

Jag tänkte att jag skulle skriva om dumma frågor som vi vegetarianer får nu under april månad. En fråga varje dag och svar från mig. Låter det intressant? Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma. För det är så fruktansvärt tröttsamt. Vi ifrågasätter oftast inte köttätare.

Jag har varit vegetarian i 21 år och det känns mer naturligt för mig att inte äta kött. Att äta kött känns väldigt fel i mina ögon. Jag förstår inte alls hur man kan göra det. Men det blir väl så när man har gjort en sak väldigt länge. Eller hur?

Dag 15 - Du kan väl plocka bort köttet?

Många tycker säkert att det här inte är något märkvärdigt. Äter du inte kött så är det väl bara att plocka bort det. Det finns kanske vegetarianer som tycker det är ok. Men JAG tycker inte det är ok. För oftast är det tillagat tillsammans och då finns det ju kött i sås etc. Annars har ju köttet gosat in sig i salladen eller vad det nu kan vara. Jag är inte så sugen på att äta köttsaft heller. Så NEJ, det är inte BARA att plocka bort köttet. Många vegetarianer vill ha en helvegetarisk rätt där man ska slippa sitta och pilla i maten innan man kan äta den. Vi vill också ha något fräscht. Tänk om det skulle ligga en broccoli på ert kött. Skämt åsido. Men det finns säkert de som inte tycker om broccoli. Jag vet några som skulle vägra äta det då. Hi hi!

När man går ut och äter på restaurang så vill i alla fall jag att kocken ska kunna laga till något vegetariskt utan att det ligger någon köttbit i eller bredvid. För om man inte klarar det så är man ingen bra kock enligt mig.

Hur tänker ni kring detta? Blogga gärna själv om detta ämne och tagga mig så jag kan följa er!!!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer