Dessa piller!

Jag är så trött på att må dåligt.

Jag har varit blödningsfri i ett år nu med enbart minipiller. Det är verkligen jätteskönt att slippa den där fruktansvärda mensvärken. Men måendet är inte på topp.

Jag började med minipiller efter min andra mens efter förlossning och amning. Någon gång i januari-februari 2017. De flesta läkare säger att man mår bättre efter att man fött barn när man har Endometrios. Jag hade en förhoppning om att göra det. Istället blev det värre. Den första mensen var ok. Kändes knappt och jag blödde inte så mycket. Men den där andra. Fy vad ont jag hade. Då fick jag ringa Endometriosteamet igen. För den stod jag inte ut med. Så då fick jag börja med minipiller.

Men jag blev inte blödningsfri av de. Jag testade att ta två. Då mådde jag ännu sämre och slutade inte blöda för det. Så då tyckte läkaren att jag skulle testa en hormonspiral.

Jag hade både den där hormonspiralen och minipiller samtidigt. I 3 månader blödde jag och hade väldigt ont. De sa att det kunde ta ett tag innan de verkade. Efter de där 3 månaderna stod jag inte ut längre och åkte in till gynakuten. Då upptäckte de att spiralen hade åkt ner och satt sig vid livmodertappen. Inte så konstigt att jag hade ont. De tog ut den där och då.

Efter att jag fått ut spiralen så fick jag en mens och sen har jag varit blödningsfri. Men jag mår inte bra psykiskt alltså. Läkaren tycker inte att jag ska sluta med minipillren. För då kan Endometriosen bli värre. Men jag funderar på vilket som är värst egentligen. Att gå och må dåligt psykiskt pga en tablett hela tiden eller att strunta i den och få blödningar en gång i månaden med mycket smärta. Jag vill ju inte att Endometriosen ska sprida sig. Borde jag kanske operera bort livmodern så jag slipper blödningarna? Hur mår man efter det egentligen?

Det är så svårt att veta vilket som är bäst. Just nu mår jag väldigt dåligt. Känner mig osocial och får ångest. Känns som att jag har extrem PMS dygnet runt. Så för att må bättre så testar jag nu att öka mitt Sertralin till 75 mg istället för 50 mg. Kanske är det därför jag mår lite sämre just idag. Jag får känna efter hur det känns efter någon dag. Det är bara andra dagen idag med högre dos.

Det känns bara så dumt att behöva ta ett piller för att ett annat får mig att må dåligt. Tänk om jag kunde slippa båda.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer