Dagens namnsdag - Edgar! 💕

När man har namnsdag så får man äta glass. Edgar fick en egen glass idag av pappa Jonas. Den var mumsig! Struten gillade han inte så mycket.

Det här är glassen Rice som är helt vegansk och glutenfri. Struten är gjord av majs och smakar lite tacoskal. Inte riktigt lika gott som en vanlig strut men den funkar.

Jag har tidigare känt att vi skulle vänta lite längre innan Edgar skulle få smaka socker. Men det är svårt när det är socker i det mesta vi äter. Vitt-, mjölk-, fruktsocker etc. En glass innehåller mycket socker. Men det här kommer han inte få äta så ofta. Godis väntar vi med samt alldeles för söta kakor. Han får smaka någon kanelbulle ibland. Där brukar inte vara så mycket socker i själva degen.

Edgar tycker dessutom att frukt är godare än saker med vitt socker. Det är ju nyttigare också. Så det äter vi en del.

Äter era barn socker? När fick de äta det för första gången?

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Varje lördag har vi lördagsmys ⭐️ O sen nån fika/glass i veckan beroende på 😜
nouw.com/egenodlatärdetbästa
En Malin
,
Dottern fick en Piggelinglass när hon fyllt två år, hon fyller år på våren och fick glassen en varm sommardag. Det var hennes första sockerupplevelse utöver frukt. Sen dess har det succesivt blivit lite glass, godis och kakor, men långt ifrån varje vecka. Hon är fem nu men jag tror knappt hon känner till begreppen lördagsgodis eller fredagsmys. 😊
Sonen är dryg ett och ett halvt, det kommer förmodligen bli glasspremiär för honom till sommaren. Än så länge har vi lyckats undvika tillsatt socker för hans del, förutom lite lite ketchup vid några enstaka tillfällen (den med mindre socker i).