BVC gav mig ångest!

Nu har ju Edgar fyllt 1 år och då har jag börjat få frågor om vi har börjat kika på Förskolor. Både läkaren och sköterskan frågade oss det. Svaret är nej! För jag är inte redo för det ännu.

Det händer så otroligt mycket nu med Edgar och jag vill inte missa en sekund. Jag tycker också att det är för tidigt att lämna bort honom redan. Jag vet att många inte har något val. Men det har vi. Jonas jobbar bara fredag till söndag. Jag måste leta upp ett nytt jobb vilket inte är så lätt. Jag vill ha ett deltidsjobb på dagtid. Har ni något tips så får ni gärna höra av er.

Många av Edgars jämngamla kompisar ska inte heller gå i Förskolan på ett tag. Så vi känner oss inte ensamma.

Det är ju inte så lätt att söka jobb och ställa sig i kö heller samtidigt. Man måste ju veta. Det är tydligen 4 månaders kö här i Malmö.

Jag kommer att tycka det är extremt jobbigt att behöva lämna bort honom. Det är mitt barn som jag har kämpat för att få i 7 år. Varför ska då någon annan ta hand om honom? Så känner jag!

Hur gammalt var ert barn när det började i Förskolan?

En något sen 12-månadersbild!

❤️Magdalena❤️

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

E
,
Btw.. ni kan ju alltid gå och titta på några även om ni inte vet när. Jag har tittat på 4 stycken och hoppas verkligen på en av dem 😊
sillyme
sillyme,
Ja det kan vi ju göra! Ringer, mailar man innan? 😄
nouw.com/sillyme
E
,
Jag ringde bara och bokade tid 😊
Kassie
,
Hoppad kunna ha vår son hemma åtminstone tills han är 2. Känner som du gör, känns bizarrt att min efterlängtade lilla älskling ska vara ifrån mig hela dagarna. 😰 men till slut måste vi ju. Kan ni turas om är det ju toppen!! Kram
Malla
,
2.5 ar, ar hemma fru med barn nr 2, hon ska borja nar hon at 3,5 ar
Karin
,
BVC frågar som de gör eftersom de har familjer med och utan problem. Är det något man inte gillar med BVC så struntar man bara i det. Förskola börjar barnet när man själv bestämmer sig för det. Mina barn började vid 3 år. Min minsta som är 1 ska inte börja före hon är 2år. Bra tips ovan att kika runt lite och hälsa på så man vet vad man gillar. Glöm inte bort privata alternativ.
Maria
,
Mina var 3 och 4. Fick dem tätt och hade friår när jag blev gravid. Är otroligt glad att jag fick möjlighet att vara hemma så länge med dem. Vi var mycket på öppna förskolor och det var toppen!
Kimzetterstrand
Kimzetterstrand,
Min stora började när hon var 1 men då gick hon bara där i en månad och sedan slutade hon. Så började hon igen när hon var 2, värsta jag har varit med om! Det tog henne över ett år innan hon började trivas och tycka det var kul! Min lilla börja nu när hon fyllde 1 och det gick super bra! Inga problem alls
nouw.com/kimzetterstrand
Emma
,
Min lilla kille började när han var dryga året. Det var tidigare än vad jag tänkt men han började i en ny grupp så 3 barn var de som började samtidigt och sen fylldes det under hösten på med barn i lagom takt tills de är totalt 10 i gruppen idag varav 4 barn endast går 15 timmar. De har 3 pedagoger på 10 barn och dagiset har egen kock och vi stormtrivs.
Karin
,
Klart du ska vara hemma så länge du vill och har möjlighet! Jag tänker att de också frågar för att ge en hint om att det kan vara bra att ställa sig i kö, om man vet ungefär när det kommer att vara dags. Vissa kanske tänker att det bara är att hoppa in på den förskola man vill, och då är det ju bra att man får veta att det är dags att leta lite information i alla fall. Men ingen stress! Vår tjej börjar efter nästa sommar, 1 år och 7 månader.
Sofia
,
Båda mina började ett och ett halvt. Tidigare var inte ett alt för mig. Det har gått bra för båda är trygga och sociala och har älskat förskolan. Barn är olika så vissa är nog inte redo förrän vid 2 år. Lyssna på magkänslan tycker jag!
K
,
A började när hon var 1,5 år..Jag hade känt stressen över att hon skulle börja..du vet själv ekonomin och allt det där men samtidigt när man vet att det troligen inte blir syskon då ger jag faktiskt blanka f**n i hur mycket tid vi är hemma..för faktum är att förra hösten när vi började på förskolan med henne blev inte jätte rolig för henne..varannan till var tredje vecka sjuk..det tog tid att få henne trygg med föris..idag går det bättre.hon är glad med sina kompisar.