Bråkiga blöjbyten & sitta på katten!

Oj vad mycket klockan blev. Jag och Jonas fastnade i en film. Jag som har varit trött halva dagen och som hade tänkt att lägga mig tidigt.
Vi kom aldrig ut igen Edgar och jag. Jag har som sagt varit väldigt trött efter långpromenaden tidigare idag. Jag hade hoppats på att han skulle vilja vila lite till. Men nej! En timme i vagnen räckte för honom.
Så vi har busat här hemma i stället.
Edgar och katten Soya är bra kompisar. Hon låter honom nästan göra vad som helst. Förutom att dra henne i svansen. Men ibland verkar det som att hon lockar honom med svansen bara för att han ska dra. De är väl båda uttråkade. Så tur de har varandra. Vår andra katt Saga håller sig fortfarande undan honom. Hon är verkligen rädd om sin svans.

Vad ska jag spela nu? Edgar tycker musik är roligt. Han har en leksakssynth och så detta gamla babypiano. Någon gång har han fått testa våra riktiga synthar. Mikrofonen med effekter var konstig.
Det ska bli kul sen när han blir lite större och vill lära sig att spela. Undrar vad han kommer att vara intresserad av. Storebrorsans gamla digitaltrummor är också spännande. Vi får nog ta och koppla in de så han får testa.

Ett tips vid bråkiga blöjbyten. Leta upp roliga saker som barnet får titta på och leka med. Jag har lite olika diadem. Ett med bollar på och detta med kattöron som fungerar bra att få honom på andra tankar med. Ibland har han fått en sminkborste eller svamp. Tomma kartonger fungerar också.

Hej mamma! Ska vi läsa en bok? Edgar älskar verkligen sina böcker. Favoriterna är dessa pekböcker med djurljud och Pino.

Han kan stå eller sitta länge och bläddra i de. Ibland får man vara med. Då ska han peka och jag säga vad det är. Jag har precis börjat med att fråga honom istället vad det är. Ikväll kunde han en massa djur i en annan bok. Han satte verkligen alla. Inte bara läten längre utan vad djuret heter. Har jag nämnt att jag är en stolt mamma?
Jonas och Jonathan kom hem vid 20. Sen hjälpte vi Jonathan lite med ett CV. Edgar var så trött. Hade ju bara sovit mellan 10:30-11:30. Han fick vara uppe till 21 idag. Det blev lite många timmar.
Nu ska jag sova. Imorgon ska det också bli fint väder. Då vill jag sitta i solen och fika och gå en promenad. Det ser jag fram emot!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer