Blir det syskon?

När man är ofrivilligt barnlös så tycker man att det enda man ser är kvinnor med stora magar. Vilket kan göra att man drar sig för att gå ut. Det svider lite extra i hjärtat. Känner ni igen det?

Nu är ju inte jag ofrivilligt barnlös längre. Men jag är något som kallas sekundärt barnlös. Det är man när man har ett barn men gärna vill ha fler men inte kan.

Just nu ser jag stora magar överallt. Både på sociala medier och utomhus. Det svider i hjärtat och livmodern gör sig påmind om hur mysigt det skulle vara att ha en liten bebis där inne. Längtan blir extra stor.

Varför kan inte jag få fler barn då? Klart att det skulle kunna gå. Men jag har Endometrios som gör det svårare. Antagligen så stöter min kropp ut en eventuell graviditet. Endometrios kan göra så att man får en lättare inflammation i kroppen innan, under och efter mens. Ett ägg får inte en chans att fästa.

Jag har även något som kallas kort luteal fas. Dvs att fasen mellan ägglossning och mens är lite kortare än normalt. Normalt är 14 dagar. Min är 10 dagar. Det kan göra att mensen spolar bort ägget innan det hinner fästa ordentligt.

Tycker ni att det är intressant med fertilitet? Hur kroppen fungerar och så? Jag har läst på jättemycket under tiden vi försökte bli med barn. Så jag kan det mesta.

Så svaret på frågan är nej. Det kommer inte att bli några syskon. Jag fyller dessutom 42 i höst. Jag skulle inte orka med fler små barn. Jag lider ju även av kroniska bäckensmärtor så jag skulle inte kunna gå alls vid en graviditet till. Inte så lätt med en vild 1-åring. Jag känner att det inte riktigt är värt att eventuellt bli ännu sämre.

För att få hjälp med att bli gravid i Sverige så får man max vara 42 år. Dessutom kostar det väldigt mycket pengar. Ett försök kostar runt 30 000:-. Då är det ju inte ens säkert att det blir något barn. Först ska man ju lyckas bli gravid. Sen ska man kunna behålla graviditeten också.

På lördag är det Ofrivilligt Barnlösas dag. En dag då vi ger alla barnlängtande en extra tanke. Patientföreningen Barnlängtan kommer att ha ett evenemang i Malmö denna dag. Ni kan följa den på internet om ni vill. Gå in på Barnlängtans Facebook så hittar ni mer information där.

Ställ gärna frågor till mig om ofrivillig barnlöshet här under. Så ska jag svara så mycket jag kan.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

sillyme
sillyme,
Var det en kunnig endometriosläkare som gjorde operationen? Du kanske kan kontakta ett Endometriosteam? Förstår att det är tufft att försöka bli gravid också när man inte mår så bra. Det tär så mycket! 💕 När man har försökt i ett år själva och inte lyckats så kan man få hjälp. Kanske du bara behöver hjälp med ägglossning. Fråga gärna mer om du vill! 😍
nouw.com/sillyme
Jennysvardag
Jennysvardag,
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad intressant att läsa! Tack för att du delar med dig. Jag har stora problem med magen - legat inne på sjukhus tre ggr varav två ggr blev det titthålsoperation men dom hittade ingenting. Ingenting såg heller fel ut hos gynekologen så ingen läkare vet varför jag har sådana smärtor. På sista op fann man en rodnad som läkaren misstänkte kunde vara endometreos men fick svar på att det inte var så. Jag blev lättad men samtidigt lite irriterad. Klart jag inte vill vara sjuk men hade ju vart lättare om det visade sig vara endometreos så jag kunde få någon form av behandling och samtidigt få reda på att det är just det som spökar. Nu har jag ingen aning. Vid tidigare förhållande försökte vi bli gravida i 2 år utan resultat. I nuvarande har vi försökt ett halv år utan resultat - jag har inte gett upp hoppet helt (nu försöker vi dock inte då jag mår psykiskt dåligt av andra orsaker så orkar liksom inte) men jag börjar vänja mig vid tanke på ett liv utan barn! Än så gör det inte så ont att se andra gravida/få barn även om det känns, men det är nog för att jag tänker att ännu är loppet inte kört - men jag blir ju också bara äldre så tiden går emot mig. Är dock "bara" 32 men ändå!! Mycket som gör att jag inte har lätt att bli gravid beror på min övervikt så den försöker jag kämpa emot/bort nu!
nouw.com/frökenrödlök