Besökt gynakuten!

Hej!
Igår tyckte jag att jag mådde lite bättre och blev så glad. Men i morse kändes det värre igen. Så jag bestämde mig för att åka till gynakuten.

Jag var där 8:50 och fick träffa en sköterska efter en halvtimme. Jag berättade om min onda äggstock och hon tog lite prover. Min puls låg på 123 så hon märkte hur ont jag hade. Jag är så dålig på att visa att jag har ont. Biter gärna ihop. Men det är ju dumt när man söker vård.

Jag fick lägga mig på en brits och sen fick jag smärtlindring. Först bara alvedon. Fick fråga efter morfin för annars skulle jag inte klara av en gynundersökning. Ultraljudsstaven gör så galet ont på mig. Sen fick jag vänta en stund tills de hade börjat verka.

Läkaren kom ganska snabbt och hon var trevlig och sa att vi nog hade pratats vid på telefon. Jag kände igen hennes namn. Jag har alltid sån ångest när jag söker vård. För det har hänt så många gånger att läkare inte har lyssnat eller trott på mig. Att de inte har velat hjälpa mig. Men den här läkaren var riktigt trevlig och lyssnade.

Hon gjorde först en gynundersökning och tyckte att allt såg bra ut. Jag har tyckt att min livmodertapp sitter så långt ner. Men det är tydligen vanligt efter en förlossning. Jag har mycket problem med att både tarm och urinblåsa åker in mot slidväggen. Vilket gör att jag har svårt att tömma båda.

Sen till det jobbiga ultraljudet. Jag hade vätska i buken så troligtvis har jag haft ägglossning eller en cysta som har spruckit. Livmodern såg bra ut men hon såg ett litet myom där inne. Den vänstra äggstocken kunde hon inte hitta. Det gjorde så galet ont. Hon kunde ana den lite. Om där hade varit kvar en cysta så hade hon nog sett den i alla fall. Hon anade även sammanväxningar. Så antingen är äggstocken klämd mellan tarmarna eller så är det någon sammanväxning som drar i den. Det kan ju vara orsaken till mina smärtsamma toalettbesök ibland.

Vi pratade lite om att operera bort allt. Jag frågade om de kunde operera bort äggstocken. Men då sa hon att de gärna tar bort allt på en gång för att slippa öppna upp fler gånger sen. Det gör mig inte så mycket att operera bort allt. Jag kommer inte att varken kunna eller klara av en graviditet igen. Det tär för mycket på kroppen så det är inte värt det. Jag får diskutera detta med min läkare sen.

Har någon opererat bort livmodern eller allt? Hur har ni mått efter det? Jag vet att man antagligen inte blir smärtfri. Men kanske det kan lindra något.

Jag fick recept på både Alvedon 1 g och Oxynorm att ta vid behov.

Besöket tog 2 timmar så det var snabbt. Nu ligger jag i soffan och vilar lite med en ömmande äggstock som gör mer ont efter undersökningen. Planen är att vi ska packa klart nu när Edgar sover så vi kan köra till sommarstugan sen. Det ska tydligen bli 33 grader igen på onsdag så det skulle vara så skönt att vara vid havet.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,
Men fy! det är inte konstigt att du har haft ont! Så skönt att du fick träffa en bra läkare! ❤️❤️
nouw.com/jennysvardag
sillyme
sillyme,
Ja verkligen! 💕💕💕
nouw.com/sillyme
Lii76
Lii76,
Hoppas det blir bättre snabbt, det låter fruktansvärt😔
nouw.com/lii76
sillyme
sillyme,
Ja det är inget kul alls. Tack! 💕
nouw.com/sillyme
Sofia
,
Testa att få ordning på kroppen naturligt först. Att operera är förstås ett alternativ, men man hamnar i klimakteriet direkt och kan må rätt dåligt av det.
Sund kost och träning stabiliserar hormonbalanser och endo ganska bra. och ja det krävs disciplin och kan vara lite jobbigt i början. men det kan väl knappast vara jobbigare än hur du mår nu med alla smärtor??
sillyme
sillyme,
Jag försöker att äta bättre. Men tycker det är så svårt med småbarn. Vi äter mycket frukt och grönt. Jag går på minipiller så hormonerna påverkas nog inte så mycket. Bara när jag blir magsjuk. 😬
nouw.com/sillyme
Ulvelotta
Ulvelotta,
Min mamma har tagit bort allt. Hon hade en cysta likt en knytnäve och bestämde sig för att ta allt. Hon mådde mycket bättre efteråt. En kollega jag jobbade med hade också väldiga problem, störtblödningar och blödde jämt trots att hon var 50 år. hon tog bort allt också på Sophiahemmet i sthlm. hon mår också bra och har frågat sig själv varför hon väntade flera år... Förstår verkligen att det är svårt, men fler barn blir det väl inte och mens kan man ju slippa. jag kan faktiskt längta efter klimakteriet, men lär väl få lida några år till..jag är 43
nouw.com/ulvelotta
sillyme
sillyme,
Min mamma har också gjort det. Tror det är lättare när man är äldre och redan kommit i klimakteriet. Det är nog tufft i början. Får prata med min läkare vad hon tycker. 😍
nouw.com/sillyme