Barnmat - Vegetarisk färssås!

Ibland kan det vara svårt när man ska laga vegetariskt till sitt barn som är under 1 år. Många av de där frysta produkterna är det salt i. Något jag inte tänkt på först. Men Quorn borde nog vara ok. För den är ju naturell. Jag gillar inte när vissa saker är smaksatta redan innan. Det vill man ju själv göra.

Denna färs är perfekt. Är ekologisk och utan en massa tillsatser. Enbart sojaprotein. Man måste koka den först och sen kan man använda den som vilken färs som helst. Möjligtvis var den lite svår att mixa slät. Men det kan ha med vår dåliga stavmixer att göra.

Jag får ibland kommentarer om att man inte bör äta för mycket sojaprotein för det är hormonstörande. Jag vet faktiskt inte hur pass farligt det är. Jag köper enbart GMO i alla fall. Sen äter vi inte detta dagligen. Jag resonerar som så att man kan äta allt med måtta.

Jag gjorde en färssås på den och hade Risoni i till Edgar.

Får bebisar äta naturligt salta saker som t ex oliver? Något jag funderar på.

Risoni med färssås!

Risoni

Vitlök

Passerade tomater

Frysta kryddor

Sojafärs, färdigkokt

Fräs vitlöken i lite olja och tillsätt den kokta färsen. Häll på de passerade tomaterna och kryddorna och låt koka ihop en stund. Tillsätt färdigkokt Risoni och mixa till ett slätt mos.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Christina
,
Vet inte vad du menar med att oliver är naturligt salta, dom blir väl salta för att dom ligger i saltlag eller har jag fattat fel? 😊 Men salt som salt... även om den skulle vara naturlig 😊 Vi brukar dock ha liiiiite salt i vår mat även till vår 8-månaders. För lite salt tål dom har jag hört 😊
sillyme
sillyme,
Ha ha! Ja det gör de nog. Så långt tänkte inte jag. Har aldrig ätit färska oliver. 😂
nouw.com/sillyme
Fie
Fie,
Min son (han är 3 år nu) åt från början mestadels quornprodukter av olika slag. Tycker dom är suveräna. Jag har aldrig tänkt på det där med soja. Hans favoritmat är ju just sojakorv och han verkar aldrig bli less. 😂 Dom flesta produkter är ju gjorda på just soja också. Burgare, bullar etc. Sånt jag ger mest och som han gillar mest. Var och pratade med en dietist innan han skulle börja med fast mat och hon nämnde då inget om det så jag tänker att soja inte alls är så farligt att äta! 🤔
nouw.com/fie