Är stora familjer ok?

Dreamteam sprider nätkärlek!

Vi som vill sprida lite extra kärlek på nätet heter @sillyme , @llinathor , @Archeyyy och @FourPinkAndBigBlue

Vi lyfter och diskuterar ämnen som kanske kan kännas svåra eller upprörande, utmanande eller vanliga att många har åsikter om. Vi talar ut, öppet och ärligt - luftar med er och som grädde på moset vill vi att NI lyfter fram någon genom att nominera en person som inspirerar er på något sätt rörande veckans tema. Detta gör ni i kommentarsfältet eller i DM till någon av oss om ni vill vara anonym.

Veckans tema handlar om stora familjer!

Om jag själv hade haft möjlighet att få många barn så hade jag nog velat ha det. Men nu kan jag inte det så det är en svår fråga för mig. Fast jag har alltid velat ha två. Det har jag nu. Fast Edda är ett änglabarn och inte så jag hade velat ha det. Jag är överlycklig för Edgar. Han har ju sin storebror Jonathan också, min bonusson.

Ibland kan jag irritera mig på familjer med många barn. Mest för att de inte kan ta hand om alla. Det blir stökigt. Men det är ju inte så konstigt kanske. Sen svider det lite i ögonen på mig som har haft så svårt för att bli med barn. Varför hade den familjen det så lätt? Kunde de inte delat med sig av fertiliteten till andra som har svårt? Nu vet jag ju att det inte fungerar så. Men ja, det gör lite ont i hjärtat.

Ofta tänker man också på när föräldrar har många barn att några av de kanske inte var planerade. Vi planerade i 7 år. Varför måste det ta 7 år för några och 1 sekund av misstag för andra? Det känns lite orättvist. Nej det känns väldigt orättvist.

En annan sak jag tänker på när det gäller familjer med många barn är om de verkligen har tid för alla. Alltså var och en för sig? Ser man om någon har det extra jobbigt eller behöver hjälp? Det måste ju vara jättesvårt! Det kan ju vara svårt om man bara har ett barn också. Är det inte lätt att någon hamnar i kläm?

Hur tänker ni om detta?

Eftersom detta är första ämnet vi diskuterar har vi ingen nominerad och ingen motivering att lyfta idag. Nästa vecka kommer vi att presentera denna veckas person att hylla utifrån vilken motivering vi tyckte var bäst längst ner i inlägget.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Kommer ifrån en stor familj, vill ha två barn 😊
nouw.com/jeenyrosen
biabia
biabia,
❤️❤️❤️❤️❤️
nouw.com/biabia
systrarnanystas
systrarnanystas,
Hmm...men vad innebär egentligen "stor familj"? Två barn? Tre fyra? Jag har en kompis som har fem barn, det känns som en stor familj. Jag tänker att det är olika för olika människor...
nouw.com/systrarnanystas
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Har tre syskon, det är olika vad dom tycker där. Tycker att det är en stor familj
nouw.com/jeenyrosen
Aktivfamilj.se,
Kommer från en familj som storasyster med tre syskon och har nu, inkl familjehemsplacerat barn hos oss, fyra barn. När det gäller tid tillsammans med barnen så har jag upplevt tvärt emot många av mina kompisars upplevelse att jag ju "jämt" hade mina föräldrar nära... Samma känner jag nu som 4-barnsmamma (+2 kontaktbarn) - vi har nästan mer tid tillsammans, både som familj men också enskilt - kanske det blir ett tydligare "krav" att prioritera den tiden, kanske är jag och pappan den "sortens" föräldrar som inte tar tiden för given utan "passar på" så mycket vi kan. Förstår dock känslan av orättvisa! Vi slet i över ett år innan 1:an "tog sig" så jag kan inte ens föreställa mig (vi tog då emot vårt första kontaktbarn då 12 år, nu 23 och fortfarande djup kontakt) alla känslor och tankar som hinner kommer under 7 år! Sen fick vi ketchupeffekten, tvillingar, och sen nu vår minsting, en 3-åring placerad av socialtjänsten och som vi älskar av hela vårt hjärta. Oj. Rörigt svar men ett ämne som rör och berör oss 😇
www.tuxer.se/category/amalfamiljen