Ångest för framtiden!

Jag har så lätt för att må dåligt över förändringar i mitt liv. Just nu tänker jag mycket på min föräldraledighet. Hur länge ska jag vara hemma? Hur långt räcker dagarna? Bör jag spara några för framtiden?

Under 7 år var jag enbart fokuserad på en sak. Att jag ville ha ett barn. Allt annat lades åt sidan. Mina intressen och vad jag skulle vilja jobba med. Det blev värre och värre för varje år som gick.

Nu när jag har fått mitt efterlängtade barn så kommer tankarna på vad jag vill göra med mitt liv nu. Jag vet faktiskt inte. Jag skulle vilja vara hemma med Edgar för alltid. Men det går ju inte. Det är ju inte bra för någon av oss.

Jag skulle kunna tänka mig att börja jobba deltid. Det skulle vara bra för mig att komma hemifrån själv lite. Men då kommer tankarna om förskola. Vi har inte letat efter någon och därmed inte ställt oss i kö. Jag vill inte lämna Edgar redan. Jag tycker han är för liten. När har ni börjat skola in era små?

Så då tänker jag att jag skulle kunna jobba måndag till torsdag och sen jobbar Jonas fredag till söndag. Men när ska vi träffas då? Då kommer vi ju aldrig att kunna hitta på något tillsammans.

Allt det här ger mig ångest! Det är nog därför som jag börjat få svårt för att sova igen.

Vad bör man tänka på när man väljer förskola? Kan man besöka några för att känna efter? Det känns så fruktansvärt skrämmande att lämna bort sitt barn till främmande människor. Jag vet inte om jag klarar av det. För min största rädsla är att förlora mitt barn. Helst när inte jag själv har kontroll. Jag är en extrem kontrollmänniska.

Har ni några bra tips för att underlätta de här jobbiga känslorna?

Sen det där med mina smärtor gör ju inte tankarna bättre. Vad skulle jag klara av att göra??? Duger jag för något? Det hoppas jag min nya psykolog som är inriktad på det här med smärtor ska kunna hjälpa mig med.

Idag måste jag färga håret i alla fall. 😂

❤️Magdalena❤️

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

biabia
biabia,
Fina ❤️ Jag förstår tankarna och oron. Är likadan. Ellie har ju precis börjat, 16 månader gammal. Fy vilken pärs det varit för mig. Inte förens jag satte mig ner och verkligen pratade med pedagogerna kändes det böttre. Jag började med att höra mig för runt i vår kommun vilka förskolor som rekommenderades av vänner och bekanta sen gjorde studiebesök på de förskolorna som verksde bäst omtyckta och sen ansökte jag. Vi fick som tur var plats på vårt förstahandsval! Jag är så glad för det! Och nu efter mycket om och men så är jag trygg att lämna henne där.
nouw.com/biabia
Kassie
,
Ja fy!! Min bebi är bara 5 mån men har redan ångest! Försöker ta ut så få dagar det går och hoppas att någon av oss ska kunna vara hemma tills han är lite över två år. Om vi har råd! Vi försöker leva väldigt sparsamt, bor billigt, ingen bil osv men saker kostar ju ändå! Tänker som någon skrev att kolla upp förskolor borde lindra ångest. Kram!
Malla
,
Ja fy, har varit hemma nu i 6 ar, tankte vara hemma till Olivia borjar pre school ca 3 ar. Alexander var valdigt social sa Han fick borja Montessori nar Han var 2.5 ar, har I USA kan man vara hemma langre dvs om man har en rik man. Han sager att jag ar lyxfru. Ar hemmafru. Ska bli kul att borja pa mamma+barn aktiviteter. Och fy igen, laste om 18 manader barnet som blev biten 15 ganger i ryggen pa dagis!!!
sillyme
sillyme,
Tack för alla fina tips! ❤️❤️❤️
nouw.com/sillyme
En Malin
,
Jag började skola in mina sötnosar när dom var ca 16-17 månader. Vid det laget hade jag börjat märka på dom att dom var uttråkade hemma och behövde nya utmaningar. Jag kan tänka mig att Edgar som är så social skulle uppskatta att träffa jämnåriga varje vardag. 😊 Jag har inte fler tips än dom som redan andra skrivit, men tänk igenom vad som är viktigast för dig. Närheten till förskolan? Maten? Pedagogiken? Sen kika runt lite och gör studiebesök på dom som är intressantast. Väl där kollar du hur trygga ungarna verkar vara, hur stor personalomsättningen är, och skolans allmänna skick. Sen är det bara att rangordna och ställa i kö! 😊
När det väl är dags att skola in så kommer det säkert att gå bra. Om det är nån tröst så kommer det att kännas värre för dig än för Edgar.