5 tips under graviditet!

Jag har blivit utmanad av @Kimzetterstrand att svara på denna fråga i @bolmgren & @Jeenyrosen Five Things Challenge:

Fem tips under graviditeten!

* Följ gärna graviditeten med appar och kolla Youtube vecka för vecka. Det finns mängder och är roligt att ana vad som händer där inne i magen.

* Ha delmål om du är mycket orolig. Kanske varje ny vecka eller kanske ett besök hos barnmorskan. Det är så lätt att tänka för stort och skrämma upp sig och oroa sig i onödan.

* Ta det lugnt och gör bara saker som du känner att du orkar med. Du är gravid och det är egentligen under så kort tid även om det känns som en evighet. Ingen kommer att tacka dig för att du t ex får ont i onödan.

* Har du foglossning så är det bra att gå till en sjukgymnast. Den kan ge dig lite tips och övningar. Använd ett foglossningsbälte och t om kryckor om det behövs. Ja det fick jag ha. Det är inte farligt men kan göra väldigt ont.

* Försök att inte skrämma upp dig inför förlossningen. Läs inte andras förlossningsberättelser. För de kommer antagligen inte att bli som din ändå. Tänk ut hur du vill ha din och skriv en lista och lämna på förlossningen. Läs gärna också på lite. Jag rekommenderar boken Att föda. Lär dig andas rätt. Läs på hur du ska göra när krystvärkarna kommer för det hade inte jag.

Det var mina fem. Jag har säkert många fler tips. Hoppas det hjälpte någon!

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

alvaalarssoon
alvaalarssoon,
sillyme
sillyme,
bolmgren
bolmgren,
Jättebra tips 👌 Delmål hade jag hela tiden med Båda graviditetens 😁
nouw.com/bolmgren
sillyme
sillyme,
Ja det är det bästa! 😊
nouw.com/sillyme
Emma H
,
Jag tyckte det var jättebra att läsa och lyssna på andras förlossningsberättelser. Hjälpte mkt mig då jag hade jätteskräck inför förlossningen(gick hos auroramottagning).