2 veckor - Post OP!

Hej hej!
Här sitter jag i min mjuka goa säng. Det börjar bli tröttsamt att sitta här. Men det är skönast. Soffan är fortfarande lite för hård.

I onsdags var det 2 veckor efter operationen. Då började jag må bättre. Jag kan vara uppe lite mer och röra på mig. Men orkar bara göra små hushållsgrejer. Att tömma diskmaskinen eller vika kläder. Efter en stund får jag ont igen. Då får jag sätta mig i sängen igen.

Mina sår på magen har läkt väldigt fint. De gick in via de gamla som de gjorde förra gången som jag opererades. Det är bra att de gör så. Så att man inte får en massa nya ärr. När man gör titthålsoperation så blir det bara små ärr. Men jag får ändå inte t ex sola magen nu i sommar. Så jag har beställt en snygg baddräkt som jag har kikat på länge. Den var på rea. En baddräktsklänning a’la 50-tal. Jag är bara lite orolig för att den är för stor. De hade bara min gamla storlek. Jag har gått ner rätt mycket i vikt den senaste tiden. Sådär så jag har nått min vikt som jag hade innan graviditeten. Hurra! Bara inte klimakteriet gör att jag går upp igen. Ha ha! Så kan det bli. Jag bryr mig inte så mycket om vikten egentligen. Det är bara roligt att kunna känna sig finare igen. Förutom degmagen som fortfarande är kvar. Jag får börja träna sen när jag har läkt klart.

Jag har haft lite problem med en medicin som gjorde mig dålig i magen. Men nu har jag fått tillbaka min gamla vanliga så nu mår jag bättre. Det var riktigt jobbigt att behöva stå ut med svåra magsmärtor också efter operationen. Jag behövde ju inte det också. Jag märker stor skillnad. Både på magen och den smärtstillande effekten. Jag känner mig lite felbehandlad måste jag säga. Men vill inte gå in på det helt här.

Läkaren som var otrevlig och snäsig mot mig förra fredagen ringde upp mig i måndags igen. Då var hon faktiskt mycket trevligare. Hon undrade hur jag mådde. Jag berättade att jag hade varit inne på gynakuten. Det tyckte hon var bra. Nu känns allt mycket bättre där också. Men jag är fortfarande svullen.

Jag har inte vågat gå ut och gå något efter mitt besök på gynakuten. För jag fick så galet ont av den lilla promenaden. Jag har blött lite i helgen och gör lite ännu. Men det är tydligen helt normalt. Jag tror att det är från stygnen som börjar gå upp. Där är ett ställe som känns rejält när det drar. Det är den värsta smärtan just nu. När jag känner det så får jag vila en stund. Så känns det bättre efter ett tag.

2 veckor är ju inte så lång tid efter en hysterektomi. Det kan ta upp till 9 månader att läka helt inuti kroppen tydligen. För vissa t om 1 år. Så jag får inte ha bråttom och göra för mycket nu i början. Det är t ex svårt att inte bära tungt. Jag är van vid att hjälpa Edgar ibland eller bära någon matkasse. Man gör det automatiskt. Men då får man tänka efter. Jag känner mig lite handikappad. Men det är ju inte så konstigt heller.

Jag har suttit här i sängen och planerat mina och Edgars kläder till midsommar. Det är kul att planera. Igår orkade jag äntligen börja sy lite på hans tröja. Jag ska fortsätta idag om jag orkar. Jag fick en smärttopp innan ett toalettbesök så det svartnade för ögonen. Så jag får ta det lite lugnt tills den värsta smärtan har lagt sig. Jag vill så mycket men kan så lite. Det är frustrerande. Helst när jag har all tid i världen. Nu ska Edgar vara på förskolan igen. Han har varit hemma med mig tisdag-torsdag denna veckan. Hjälpt mig. Han har varit så duktig. Kommer och klappar mig på magen ibland. Jag är en stor pojke nu säger han. Han ska ta hand om mamma. Åh! Idag är han på förskolan. Så idag blir det lite egentid.

Nu kom Jonas hem efter lämningen så nu blir det lite frukost och mer kaffe så jag orkar göra något. 😍

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer