2 dagar med gips & ångest!

Den här busungen verkar inte ha alls ont i benet längre. Han står och går som vanligt men blir lite begränsad. Jag tror han kommer bli så glad på torsdag när gipset åker av. Hoppas att det har läkt fint.

Det är egentligen helt fantastiskt att ett benbrott kan läka så fort. Jag undrar om han kommer att kunna belasta benet som innan. Det är nog en fördel att han inte är så gammal. När jag hade skadat foten som 15-åring och haft gips i två månader så hade jag stora problem med att gå på det benet. Men jag hade fortfarande ont och musklerna hade minskat drastiskt under den tiden. Så det är ju lite skillnad.

Vi får se vad de säger på torsdag. Jag vet inte riktigt vad de kommer att göra mer än att ta bort gipset. En sjukgymnast ska kolla på det. Men kan den personen avgöra om det läkt bra?

Jag har äntligen fått rätt på Arbetsförmedlingen. Fick upp felmeddelande hela tiden när jag skulle göra sista steget. Jag chattade med en som sa att de höll på att åtgärda felet. Till slut så fungerade det. Jag ska dit på ett besök den 17 januari. Jag kunde välja mellan telefon och besök. Men kände att ett besök var bättre än telefon. Jag gillar inte att prata i telefon. Det blir så opersonligt då. Nu ska bara pappren till a-kassan skickas in. Jag måste rota fram scannern så jag kan maila det. Såg att man kunde göra det.

Jonas och Edgar var ute och gick en runda så jag kunde sitta i fred och fixa med detta. Jag har även uppdaterat mitt CV. Men är inte riktigt klar ännu. Jag var inne på Platsbanken och kollade men fick bara ångest. Där fanns inget roligt alls. Jo ett! Men där kunde man få ut och köra bil ibland Skåne runt. Det pallar inte jag. Annars var det reception och sociala medier man skulle ha hand om. Det var på deltid också så det hade varit perfekt. Jag har ett företag jag ska skicka till som jag tycker är intressant.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

CristinaS
CristinaS,
håller tummarna för honom och hoppas att allt kommer gå bra!
nouw.com/cristinas
sillyme
sillyme,
Tack! 😍
nouw.com/sillyme
Millie
,
Ångest. Den som inte haft ångest, vet inte vad det är. Det är ett tillstånd som är svårt att beskriva om man inte har upplevt det. Det är ett ord som är lika missbrukat som chock. Att hamna i chock är även det ett allvarligt tillstånd som behöver vård. Men du skrev du att du hade ångest. Det tror jag inte på. Jag har lidit av ångest under ett par år. Det är ett tillstånd som är gräsligt, hemskt, fruktansvärt. Det har ingenting att göra med rädsla eller oro., När man drabbas av ångest, är det som att kropp och själ kidnappas. Hela ens varelse hamnar i ett tillstånd som är fullkomligt vidrigt, och det går inte över i brådrasket. Oftast går det inte över alls utan någon form av medicin. Sobril är ett sådant preparat. Lider man (och jag försäkrar att man lider) av ångest och sväljer en Sobril, har tillvaron rätat upp sig om ungefär en timme, och man kan fungera normalt igen. Medan ångesten har en i sitt grepp, är man oförmögen att tänka logiskt. Om man sitter ner, vill man upp och gå, Om man är uppe och går, vill man sitta eller ligga. Hjärtat bankar så att man tror att det skall hoppa ur kroppen. OCH DET FINNS INGET SÄTT ATT RÅ PÅ DET MED VILJAN ELLER FÖRNUFTET. Om man inte får hjälp, står många till slut inte ut; ångesten driver dem till att ta sitt liv. Jag blir ledsen och upprörd (men jag får inte ångest) av att läsa ditt slarviga användande av ett begrepp som är så allvarligt. Ångest har ingenting med oro, irritation, rädlsa eller liknande att göra. Vad du än kände när du var inne på Platsbanken, så inte var det ångest. Kanske oro, men knappast mer. Om du drabbats av ångest, hade det varit liktydigt med ett (svårartat) sjukdomstillstånd. Samma gäller chock. Även det är ett tillstånd då kroppen går i baklås och man befinner sig i ett allvarligt sjukdomstillstånd. Chock skall inte förväxlas med att man blir chockerad, det vill säga moraliskt upprörd över något. Den som hamnar i chock, behöver vård. Det behöver även den som lider av ångest.
sillyme
sillyme,
Du, jag VET vad ångest är. Lever med det ofta. Sen att jag valde att sätta det som rubrik behöver du inte bry dig om. För jag skrev inte ut allt hur jag upplever min ångest över detta. Mvh långtidssjukskriven
nouw.com/sillyme
Malla
,
De rontgade min flickas arm nar de tog av gipset. Sag pa bilder att det lakt helt.
sillyme
sillyme,
Vad skönt! Hoppas de gör det! 😊
nouw.com/sillyme