2 1/2 årskontroll!

Igår var det dags för BVC och 2 1/2 årskontroll för Edgar. Det var längesen vi var där nu. Edgar tyckte det var så roligt med alla leksaker. Så när det var vår tur så hade han knappt tid att följa med.

Edgar impade på sköterskan med alla ord och långa meningar han kan säga. Vi pratar ju med honom varje dag så det är kanske inte så konstigt. Vi förklarar mycket också och läser mycket böcker. Barn som får böcker lästa för sig lär sig många fler ord än de som inte får det.

Sen fick han plocka upp saker från en ask och säga vad det var. Samt lägga den lilla bilen på den stora bilen och sånt. Rita fick han också göra. Jag frågade om man kunde se redan nu vilken hand som han kommer att skriva med. För han håller ofta kritor och pennor med vänster. Men ibland med höger. Då sa hon att den foten som de sparkar boll med brukar vara den dominerande sidan. Edgar sparkar med höger. Vi får väl se. Själv skriver jag med vänster, klipper med höger och sparkar boll med vänster. Lite blandat alltså. Men vänster är dominerande för mig.

Edgar fick mäta sig och var 88,4 cm lång. Sen var det vägning. Vågen visade 12,1 men eftersom han hade kläder på sig så skrev hon 11,8 kg. Vi har varit lite oroliga för att han inte äter tillräckligt. Men han följer sin kurva så fint så det behöver vi inte oroa oss för.

Vi pratade lite om hans eksem som dyker upp ibland. Att citrus kan utlösa det. Kanske tillsammans med någon kräm som han inte tål. Mjölkallergi kan man inte kolla upp ännu. Sen är han ofta lite dålig i magen så då tipsade hon om att vi kunde ge honom en mildare välling istället för den med fullkorn. Han kan vara känslig för mycket fiber. Det är jag också. Laktos kan man inte kolla ännu heller. Jag är ju laktosintolerant. På riktigt alltså. Jag har gjort en spjälkning och fått det bevisat. Så det får vi vara uppmärksamma på. Vi äter sällan något med laktos här hemma. Men i välling och gröt är det ju det. Jag tror inte att han går med på att få mjölkfri nu.

Innan vi skulle gå så frågade sköterskan om Edgar hade fått någon sån där tillfällig tatuering någon gång. Det hade han inte. Så hon frågade vilket djur som var favoriten. Panda. Hon hade en panda. Så den fick Edgar. Han blev så glad. Så nu får vi nog köpa hem såna. För han lär säkert bli ledsen när den försvinner.

Edgar fick mycket beröm av sköterskan. Att han pratar mycket och är glad med mycket energi. Att han verkar trygg och är lätt att kommunicera med. Han är perfekt sa hon och skrattade. Ja det vet vi ju redan sa vi. 😍

Nästa gång vi ska dit blir när Edgar har fyllt 3 år och då är det ett läkarbesök.

Edgar gick och höll pappa Jonas i handen hela vägen hem. Stora killen. Han hade sin jacka som jag köpte i höstas på sig. Den har hängt i garderoben och glömts bort. Den var så stor då. Edgar har växt mycket senaste tiden. Det var ju tur att den hängde där för han har spillt klämmis över hela den andra jackan. Bra med en i reserv.

❤️Magdalena❤️

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Åh va skoj! Vi ska också på kontroll nästa månad för Livia 😍
nouw.com/jeenyrosen
sillyme
sillyme,
Spännande! Edgar ville inte gå hem. 😂😍
nouw.com/sillyme